Jeukende Uitslag In Gezicht? Wat Zijn De Oorzaken?

Uitslag in Gezicht is geen pretje. Omdat je gezicht het eerste is wat mensen visueel waarnemen bij een ontmoeting. Wanneer de uitslag dan ook nog gepaard gaat met jeuk waarbij je continu de neiging hebt om te krabben wordt het inderdaad lastig. De uitslag in je gezicht of op andere lichaamsdelen is een reactie van ons lichaam om te melden dat er iets niet goed loopt.

 

Verschillende vormen van uitslag in gezicht.

Er zijn talloze vormen van uitslag al naargelang de oorzaak. Vaak is het een groep van rooie puntjes op de huid. Vaak gepaard gaande met jeuk en zelfs pijn. Veelal optredende bij mensen die last hebben van een allergie. Mensen kunnen allergisch zijn voor alles en nog wat, koeienmelk, kledingstukken, bepaald voedsel.

Een rode, schilferende huid is eveneens een fenomeen dat meer en meer voor de dag komt. Dit door de verontreiniging van onze lucht. De huid wordt brozer en vatbaarder voor vervuiling en gaat fel reageren.

Uitslag in gezicht kan eveneens ontstaan door continu stress. Af en toe wat stress kan zeker geen kwaad en houdt ons scherp en alert. Maar wanneer je continu gestresseerd rondloopt zal je lichaam zich eveneens wreken. Kans is zeer groot dat je na verloop van tijd een uitslag over je ganse lichaam zult ontwikkelen.

En dan hebben we nog de uitslag die vaak genetisch is bepaald. Denk aan couperose en rosacea. Kenmerk hierbij zijn een felrode neus en wangen wegens het uitzetten van de adertjes onderhuids. Bij couperose kunnen er eveneens puistjes opduiken.

Een droge, schilferende huid kan dan weer wijzen op psoriasis. Bij dit ziektebeeld gaan de huidcellen veel te snel delen, maar onvoldoende rijpen. Het is zichtbaar via de huid, maar is in feite een verontregeling van ons immuunsysteem.

Een Uitslag in het gezicht kan dus ontzettend veel vormen aannemen, afhankelijk van persoon tot persoon.

Comments are closed.