Je auto ingeschreven laten om te verkopen

Wil je je auto verkopen, dan doe je er goed aan om het voertuig ingeschreven te houden. Schrap je de nummerplaat en/of de inschrijving van het voertuig, dan kan dit behoorlijk vervelend worden.

 

Het is namelijk logisch dat een koper liefst een proefrit maakt met de 2de hands auto. Als de occasion niet meer ingeschreven is en er is geen geldige nummerplaat meer, dan kan dit niet. Zo maar eventjes een andere nummerplaat op de auto zetten, is echt een groot risico. Niet alleen omdat je dan een flinke bekeuring kan krijgen als je aangehouden wordt, maar op dat moment is je voertuig ook niet meer verzekerd. Als je dan een ongeval hebt met een niet ingeschreven voertuig, dan gaan de poppen pas echt aan het dansen.

 

De keuring voor de wagen verkoop

 

Een andere reden waarom je het voertuig best ingeschreven laat, is omdat je met de auto naar de keuring moet gaan voor de wagen verkoop. Je zou dit ook op voorhand kunnen doen, maar zo’n keuring is slechts twee maanden geldig. Men wacht dus best met die keuring tot je een wagen aankoper hebt. Om dan in het keuringscentrum te geraken, moet de auto natuurlijk nog ingeschreven zijn.

Ondertussen blijft je verzekering en autobelasting natuurlijk verder lopen, zonder dat je echt het voertuig gebruikt. Op zich zijn dan eigenlijk een beetje gekke onkosten.

 

Extra onkosten voorkomen door je wagen te verkopen binnen 48 uur

 

Je kan dit alles vermijden door je voertuig te laten verkopen door de wagen verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Het enige wat jij dan hoeft te doen, is de gegevens van je auto doorgeven. Men gaat voor jou op zoek naar een autohandelaar waarvan men weet dat die interesse heeft in jouw auto. De mensen die dit doen, zijn professionele wagen aankoop bedrijven die zich niet met een belachelijk bod zullen laten afschepen. Het hoogste bod dat je binnen de 24 uren krijgt, zal een realistisch bod zijn. Dit alles kost voor jou niets en je hoeft niet langer je voertuig verzekerd of ingeschreven laten, vermits de wagen opkoop bedrijf zelf het voertuig zal komen ophalen.

 

Comments are closed.