Isolerend glas | Driedubbel glas

Driedubbel glas, wat is drie dubbel glas?

Driedubbel glas bestaat zoals de naam al verklapt uit drie glasplaten met tussen iedere plaat stilstaande lucht. Deze tussenruimte wordt de spouw genoemd. Door deze tussenruimtes wordt de isolatiewaarde groter. Zo isoleert driedubbel glas zelfs nog beter dan het HR++ dubbel glas. Een groot voordeel dus.

Wanneer driedubbel glas?

Driedubbel glas isoleert goed en wordt daarom gebruikt in panden waar energie besparen hoog in het vaandel staat. Het is echter niet altijd mogelijk om deze glassoort toe te passen. Driedubbel glas is meestal best dik. Deze dikte kan een probleem zijn voor bestaande kozijnen. Deze kozijnen hebben te weinig ruimte in de sponning om de dikke ruit kwijt te kunnen. In sommige kozijnen is het mogelijk om deze sponning aan te passen doormiddel van freeswerk. Mocht dit echter niet kunnen dan is het nodig om de kozijnen te vervangen voordat het mogelijk is om driedubbel glas te plaatsen.

Kozijnen vervangen

Mocht u er voor kiezen om uw kozijn te vervangen dan heeft u te maken met een grotere investering. De kosten van kozijnen vervangen zijn namelijk best hoog. Daarom is het goed om van te voren goed de mogelijkheden te bekijken. Zo zijn er kunststof kozijnen die volledig naar wens gemaakt kunnen worden. Tevens hebben deze specifieke eisen voor een goede isolatie.

Kijk voor meer informatie over deze onderwerpen op de links in dit artikel. Zij geven u nog meer informatie!

Comments are closed.