Inbreng methode van stalen buispalen

Stalen buispalen zijn er in tal van soorten en afmetingen, geschikt voor een groot aantal toepassingen. De manier van inbrengen kan gemakkelijk worden aangepast aan de mogelijkheden die de locatie te bieden heeft. Zo wordt er vaak voor een systeem van stalen buispalen gekozen wanneer er een hoogte- of ruimtebeperking is. Echter, er kan ook om andere redenen worden gekozen voor de voordelen van een stalen buispalen systeem.

 

Mogelijkheden voor het inbrengen van stalen buispalen

De inbrengmethode is afhankelijk van meerdere factoren. Afhankelijk van de situatie kan er worden gekozen voor diverse inbrengmethoden. Het kan een juiste keuze zijn om te kiezen voor met een (hoogfrequent) hydroblok uitwendig te heien, op de paal Echter, er kan ook worden gekozen voor het met een valblok van 0,8 tot en met 6 ton inwendig te heien, in de paal. Trillen met behulp van een trilblok behoort tot de diverse mogelijkheden, maar ook het boren of schroeven is mogelijk. Hiervoor kan een boormotor van maximaal 50 ton/m worden ingezet. Dit zijn de meest toegepaste inbrengmethoden op een diversiteit aan locaties. Er zijn nog enkele inbrengmethoden die aanzienlijk minder vaak worden toegepast.

 

Controleren

De inbrengmethode van het stalen buispalen systeem is afhankelijk van de mogelijkheden op de locatie. Uiteraard moet de diepte altijd goed gecontroleerd worden. Er zijn meerdere controlemogelijkheden, waaronder ook regulier heitoezicht. De wijze van controle kan worden aangepast op de wijze van inbrengen van de stalen buispalen. In veel gevallen wordt de keuze bepaald door het toepassingsgebied.

Comments are closed.