Immobiliën in Turkije, Investeren in een Vakantiehuis onder de Turkse zon.

 

efd206f7433d3725f54b9de7297484bf

 

Een Appartement, Studio of Penthouse in Turkije…een tweede huis in het buitenland…een zomerhuis…een retraite in het midden oosten…altijd warm en goed weer…geen stress…een andere, meer rustige manier van leven…klinkt eigenlijk wel verleidelijk, niet?

 

En waarom zou het zo een gek idee zijn om een pand in Turkije aan te kopen? Veel mensen hebben er al wel eens over gehoord, misschien al eens aan gedacht, over gepraat, over gedroomd misschien.

 

Wat als ik u zeg dat het helemaal geen gek idee is om vastgoed in het buitenland aan te kopen, dat het zelfs financieel heel goed haalbaar is om een tweede huis in Turkije aan te kopen, zelfs voor de gewone werkende mensen onder ons…

 

 

 

Turkije heeft een bloeiende, groeiende en stabiele economie, het land heeft een zeer jonge bevolking die allen beginnen meedraaien in het economische systeem van het land en zijn allen op zoek naar een betaalbare moderne woning.

 

De economie in Turkije floreert vandaag dankzij de niet toetreding tot het europese muntsysteem en mede door het feit dat Turkije een zo goed als zelf bedruipend land is, wat inhoud dat het zijn eigen gas en olie voorraden heeft en zo goed als niets importeert uit andere landen. Het land zijn economie is gebaseerd op export van vooral fruit, groenten en textiel en voor het overgrote deel van het booming tourisme.

 

Dit alles maakt dat er in Turkije aan een snel tempo vastgoed wordt gebouwd en er zeer mooie investering opportuniteiten worden aangeboden.

 

 

 

Maar is het allemaal wel zo veilig? Je hoort links en recht wel eens mensen pessimistisch praten over de onroerend goed markt in Turkije en er zijn de laatste 10 jaar héél wat mensen hun geld kwijt gespeeld aan een aankoop van vastgoed in Turkije…

 

 

 

Sinds 2010 is er echter héél wat aangepast aan de Turkse wetgeving met betrekking tot het bouwen en verkopen van onroerend goed, zo zijn er meer regels opgesteld en is er meer controle. Zowel op bouw en project bedrijven, immobiliën kantoren en makelaars. Minder zuivere zaken die zich hebben afgespeeld op de huizenmarkt in Turkije de laatste decenia kunnen zich in principe niet meer herhalen. Er zijn nog steeds malafide bouwmaatschappijen, makelaars en agenten aan het werk in Turkije, maar het merendeel is de laatste jaren, sinds de europese an amerikaanse crisis, kopje onder gegaan of opgekuist door de overheid. De bedrijven die nu nog op de markt werken zijn de meer rendabele en eerlijke bedrijven en makelaars, zo niet kan men niet meer overleven in deze business in Turkije.

 

Ook is het verbod op de verkoop van immobiliën aan bepaalde nationaliteiten sinds toen opgeheven zodat de markt ook werd opengesteld voor landen die tot toen geen aanspraak konden maken op een huis onder de zon in Turkije. Landen als Rusland en Koeweit en de Arabische Emiraten kunnen sinds 2010 ook hun aanspraak maken op een Turks eigendom en dit heeft de markt onder andere mee doen exploderen.

 

Zo zijn er bijvoorbeeld een groot aantal bouwbedrijven die kosteloze financieringen aanbieden, gegarandeerde huuropbrengsten aanbieden of projecten die de mogelijkheid geven je huis, villa, Appartement of Vakantiehuis te verhuren als vakantie woning tijdens de zomerperiode. Dit alles maakt dat er zeer mooie aanbiedingen op de markt verschijnen die zeker een kijkje en het overwegen waard zijn en dit alles maakt het voor mensen met een normaal inkomen plots zéér betaalbaar om een huisje onder de zon aan te kopen. Een investering die zichzelf terugbetaald!

 

U kan bij ons terecht voor de aankoop en verkoop, verhuur of zelfs huur van onroerend goed aan de gehele West-kust van Turkije. We hebben huizen, villa’s, vakantiehuizen, appartementen, studio’s, penthouses, percelen grond, hotels, projecten en commerciële panden in de aanbieding in Alanya, Antalya, Kusadasi, Didim, Bodrum, Istanbul en zelf Cesme en Izmir.

 

U kan ons steeds vrijblijvend contacteren indien u meer informatie wenst in verband de onroerend goed markt in Turkije, voor alle vragen staan wij graag klaar met een passend antwoord. U kan ons vanuit België of Nederland steeds bereiken op

 

GSM 0032(0)498166460 of per mail op huisonderdezon@telenet.be

 

Voor meer informatie of onroerend goed in Turkije gelieve te kijken op onze website http://users.telenet.be/ImmoTurkije

 

 

 

Comments are closed.