Hoverboards, wat zijn het precies?

Je ziet ze steeds vaker: van die automatische ‘skateboards’ waarmee je binnen no-time van de ene bestemming, naar de andere gaat. Zo’n Hoaverboard is een handige manier om korte afstanden af te leggen. Maar hoe werkt zo’n Hoaverboard precies?

Wat is een Hoverboard?

Een Hoaverboard is eigenlijk een mini Segway, maar dan zonder stuur: het heeft alleen wielen en een bodem om op te staan. Het is dus net een skateboard, maar dan net even anders. Een Hoaverboard staat namelijk horizontaal in plaats van verticaal, en daarnaast werkt het een Hoaverboard op elektriciteit en een skateboard natuurlijk niet.

Hoe werkt het?

In tegenstelling tot bij een skateboard hoef je bij een Hoaverboard niet bang te zijn dat je er af valt. De besturing van een Hoaverboard gaat namelijk door middel van zwaartekracht: er zit een besturingssysteem op die ervoor zorgt dat je evenwicht automatisch gecorrigeerd wordt. Door je lichaam op een bepaalde manier te bewegen kun je er zelf voor zorgen dat het apparaat sneller of langzamer gaat. Ook kun je er scherpe bochten mee maken. Op YouTube zijn genoeg intructie-filmpjes te zien over Hoaverboards.

Hoe duur?

Een Hoaverboard kost al gauw een paar honderd euro. De prijzen kunnen online echter flink met elkaar verschillen. Als je de prijzen met elkaar wilt vergelijken kun je het beste naar www.hoverboardvergelijken.nl gaan. Hier kun je op een gemakkelijke manier de prijzen van verschillende Hoaverboards met elkaar vergelijken. Neem dus zeker een kijkje op bovengenoemde website.

Comments are closed.