Hotelaanbiedingen Agoda.com in Rome voor 110e verjaardag Harley-Davidson

Agoda.com nodigt alle fans van motoren en roadtrips uit om in Rome de 110e verjaardag te vieren van Harley Davidson, meer dan zomaar een motormerk. 

Van 13 tot en met 16 juni zullen motorrijders en fans van over de hele wereld richting Rome trekken om de 110e verjaardag te vieren van het iconische merk Harley-Davidson. Het evenement zal naar verwachting meer dan een half miljoen mensen trekken. De plannen omvatten onder andere een ‘Harley Village’ in de oude havenstad Ostia, een motoroptocht naar het centrum van de stad, tentoonstellingen door verkopers en maatwerkleveranciers uit de hele wereld en er is zelfs een motorfietszegen op het Sint Pietersplein!

Het merk Harley-Davidson heeft een lange weg afgelegd sinds haar bescheiden begin. Hoewel het bedrijf werd opgericht in 1903, dateert het eerste ontwerp al uit 1901, toen een jonge man, genaamd William Harley, een 116 cc motor ontwierp die hij kon vastmaken aan het frame van een gewone fiets. Met hulp van vrienden, de broers Arthur en Walter Davidson, werd het ontwerp verfijnd en uitgebreid totdat hun eerste machine in 1904 meedeed aan een motorfietsrace in Milwaukee en vierde werd. In 1906 bouwden zij hun eerste fabriek, een houten gebouw van tweehonderd vierkante meter. Vanaf die tijd ging het snel. In 1920 was Harley-Davidson de grootste fabrikant van motorfietsen ter wereld, geholpen door overwinningen op verschillende prominente races en de komst van de Eerste Wereldoorlog, waarin het merk vijftienduizend motorfietsen leverde aan het Amerikaanse leger.

Natuurlijk zouden we nalatig zijn als we niet de koppeling van het bedrijf vermelden met de ’tegencultuur’, zoals Dennis Hopper op een Harley in de iconische film Easy Rider, bad-boy Steve McQueen’s liefde voor het merk en de voorliefde die de Hell’s Angels, een wereldwijde motorclub met een beruchte reputatie, hebben voor motorfiesten van dit merk. Vandaag de dag is het merk een begrip met een veel bredere en meer diverse betekenis dan de oprichters ooit had kunnen voorzien. Het heeft een museum, je kunt een rondleiding door de fabriek krijgen, het is genoteerd aan de New York Stock Exchange en het heeft zelfs een eigen kledingmerk.

Het is begrijpelijk dat Rome de plek is waar fans van het legendarische bedrijf elkaar ontmoeten. Waar anders vier je de 110e  verjaardag van een van de meest iconische merken ter wereld dan in één van de oudste steden ter wereld. Rijden op een hightech machine langs het Colosseum en over dezelfde straten waar Romeinse legers ooit marcheerden is zeker een onvergetelijke ervaring. Maar het zijn niet alleen motoreigenaren die naar Rome gaan, iedereen die hightech machines, klassiek design en een unieke cultuur waardeert, zal genieten.

Agoda.com is een toonaangevende website voor hotelreserveringen en onderdeel van de aan de Nasdaq genoteerde Priceline Group (Nasdaq: PCLN).

Comments are closed.