Hoe werkt subsidie op zonnepanelen in Nederland?

Wil je investeren in zonnepanelen? Dan is er een speciale subsidie waar je vast meer over te weten wilt komen. Zonnepanelen subsidie kun je als particulier aanvragen bij de overheid vanaf 2 juli 2012 tot 28 december 2013. Agentschap NL doet de administratie voor de regeling in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Er is in totaal al meer dan 40 miljoen euro opgemaakt van het budget van het ministerie van Economische Zaken voor de speciale zonnepanelen subsidie. Het totale budget ligt op ongeveer 50 miljoen, wat betekent dat er nog 10 miljoen beschikbaar is.

Wat kosten zonnepanelen nu eigenlijk in combinatie met de subsidie die het ministerie van Economische Zaken beschikbaar heeft gesteld? Het is in eerste instantie belangrijk om te bepalen hoeveel stroom je per jaar wilt gaan opwekken. Is het duidelijk hoeveel stroom je nodig hebt? Dan kun je gaan berekenen welke zonnepanelen hierbij passen. De meeste zonnepanelen hebben een vermogen van 240 watt. De 240 watt zal geleverd worden in de beste mogelijke omstandigheden. 0,85 staat gelaat aan 1 watt. Weet je hoeveel kWh je wilt gaan produceren? Dan kun je erachter komen hoeveel zonnepanelen hiervoor nodig zijn.

Voldoe je aan de verschillende voorwaarden en wil je de subsidie zonnepanelen zo snel mogelijk aanvragen? Dan is het tijd om hier zo snel mogelijk mee te starten. Wanneer je niet op tijd bent kun je namelijk geen gebruik meer van de subsidie maken. Het ministerie van Economische Zaken heeft ongeveer 50 miljoen euro beschikbaar gesteld en hiervan is al 40 miljoen verbruikt. Om aanspraak te maken op de laatste 10 miljoen euro is het noodzakelijk om via Agentschap NL de zonnepanelen subsidie aan te vragen. Het aanvragen van de subsidie gebeurt digitaal en kun je doen via DigiD. Het aanleveren van de koopovereenkomst van zonnepanelen gebeurt hier ook.

 

Comments are closed.