Hoe raak ik een onbruikbare auto kwijt?

Een auto kun je meestal snel kwijtraken. Zeker als je deze te koop zet op een online marktplaats. Natuurlijk wel tegen een aantrekkelijke prijs. Ook een sloopauto kun je snel kwijtraken. Er zijn veel bedrijven die azen op jouw sloopauto, dus doe je er verstandig aan om de verschillende autosloopbedrijven met elkaar te vergelijken. Er zijn in den lande veel bedrijven die altijd open staan voor nieuw gerief.

Een sloopauto kun je dus eenvoudig kwijt bij een sloperij. Je kunt deze sloperijen vaak wel in de buurt vinden en je kunt ook altijd bedrijven benaderen die een landelijke dekking hebben. Dit wil niet zeggen dat ze overal een sloop hebben, maar dat ze je auto overal in Nederland kunnen komen ophalen. Handig, want je zult waarschijnlijk niet graag je auto zelf naar de sloop brengen. Zelf in de sloopauto rijden is waarschijnlijk verboden, omdat je auto niet door de APK is gekomen of simpelweg niet eens meer APK is gekeurd.

Veel sloperijen zijn zoals gezegd geïnteresseerd in sloopauto’s. Dit komt omdat een sloopauto vaak nog een economische waarde heeft. Een auto die rijp is voor de sloop heeft meestal nog veel goede onderdelen die hergebruikt kunnen worden. Waarschijnlijk wist je het al, maar een groot deel van een auto wordt gerecycled. Het gaat hierbij om circa 90%. Een autosloperij kan dus nog een leuk zakcentje verdienen aan jouw auto. Jij ontvangt natuurlijk ook een vergoeding voor je sloopauto. De hoogte van deze vergoeding hangt af van het type auto, leeftijd en merk.

Comments are closed.