Hoe kunt u met enkele wijzigingen uw woning beter isoleren?

Waarom woningisolatie

Het isoleren van uw woning is belangrijk om te zorgen voor een aangename temperatuur binnen en voor een lage energierekening. Om te zorgen dat de stookkosten niet de pan uit reizen wordt er door veel mensen gelet op de isolatie van hun woning. Naast deze punten is het energielabel belangrijk. Bij het kopen van een nieuw huis wordt tegenwoordig steeds meer op dit label gelet.

Hoe kan ik m’n woning beter isoleren?

Het isoleren kan op veel verschillende manieren. Begin bij het denken aan het vullen van gaten en kieren, het plaatsen van dubbel glas, spouwmuurisolatie, nieuwe CV-ketel of het plaatsen van zonnepanelen. Het grootste effect heeft in veel woningen het vervangen van enkel glas of standaard dubbel glas voor hoog isolerend HR++ glas. Dit isolerende glas zorgt ervoor dat de kou niet snel de woning binnenkomt. Het nadeel van HR++ glas, is dat het dikker glas is dan enkel glas en standaard dubbel glas. In sommige gevallen kan het glas dus niet in een huidig kozijn geplaatst worden. Om in dit geval goed te isoleren moet dus er dus gedacht worden aan kozijnen vervangen.
Tegenwoordig worden houten kozijnen vaak vervangen door kunststof kozijnen. Deze kozijnen zijn goed isolerend en behoeven bijna geen onderhoud. Iets wat ook weer besparend werkt.

Comments are closed.