Hoe Kom ik een eerste werkdag door.

Hoe Kom ik een eerste werkdag door.

Eerste werkdag na outplacement stressJe hebt misschien wel dankzij outplacement een nieuwe baan gevonden. Hierbij komt ook een eerste werkdag ter sprake. Een eerste werkdag is voor iedereen natuurlijk erg spannend. Allemaal nieuwe gezichten en nieuwe gebruiken die je allemaal eigen moet worden. Maar hoe kom je zo een eerste werkdag goed door en hoe kun je het beste voor de dag komen? Hierin komen tips die je kunnen helpen voor te bereiden op een eerste dag en deze op een goede manier door te komen.

Tips eerste werkdag

Tip 1: Zorg ervoor dat je op tijd bent, zo laat je direct een goede indruk achter. Ga je bijvoorbeeld met de trein? Zorg dat je van te voren alles hebt uitgepuist hoe de routes lopen. Ga je met de auto? Zorg er dan voor dat je op tijd vertrekt en rekening houd met eventuele files die je tegen kan komen.

Tip 2: Zorg ervoor dat je een mapje mee hebt waar je alle papieren in kwijt kan die je voor de eerste dag nodig hebt.

Tip 3: Misschien dat je ook wel aan bepaalde kledingeisen moet voldoen? Je kan van te voren informeren of je aan bepaalde eisen moet voldoen.

Tip 4: Stel jezelf voor aan je nieuwe collega’s, hiermee zorg je er voor dat je een goede indruk bij hun achter laat.

Tip 5: Zijn er bepaalde dingen niet duidelijk voor je, of heb je nog veel vragen? Schroom dan niet deze te vragen, dit zorgt er voor dat je gemotiveerd en geïnteresseerd over komt.

Tip 6: Zorg voor een ontmoeting met je leidinggevende, je kan dan vragen wat er van je verwacht word. Ook is het een goed moment om zelf ook met eventuele vragen nog te komen.

Comments are closed.