Hoe kan je extensies installeren op de nieuwe Edge browser?

De meesten onder ons zijn ondertussen reeds vertrouwd met de nieuwste browser van Microsoft, namelijk Microsoft Edge. Ik heb als computer hersteller reeds enkele keren de vraag gekregen of het ook mogelijk is op deze browser plug-ins of extensies te installeren. Ik heb dan ook besloten dit korte artikel hieraan toe te wijden. Let wel, dit is enkel mogelijk indien u de laatste, meest grote update van Windows 10 heeft, namelijk de Anniversary update.

Edge

Indien je bijvoorbeeld een Adblocker, of Web of trust wenst te installeren (de 2 plug-ins die ik bij elke herinstallatie van een computer of laptop installeer), dien je volgende stappen te overlopen als je ze in uw Edge browser wenst te installeren.

Vooreerst open je de Edge browser en klik je op het Menu icoon (de drie horizontale stipjes) in de rechterbovenhoek. Vervolgens selecteer je Extensies in het net geopende menu. Hierdoor zal een tweede scherm openen wat de geïnstalleerde plug-ins zal tonen. Vervolgens klik je op de knop “ verkrijg extensies van de Store”, waarop de Microsoft store pagina zal openen.

In de Microsoft store zoek je vervolgens naar uw gewenste Extensie. Vanaf hier werkt het installeren van extensies op dezelfde manier als je andere apps zou installeren. De volgende keer dat je de Edge browser opent, zal hij vragen als je de extensie wenst te activeren of af te leggen. Hierop dien je te antwoorden dat je hem geactiveerd wenst te laten, waarop uw gewenste extensie altijd zou moeten werken.

Vooraleer met een vraag over plug-ins of extensies naar een ervaren computer hersteller te gaan, raad ik u aan kort eens dit artikel door te nemen, wie weet vind je hier het antwoord reeds dat u zocht.

Comments are closed.