Hoe ga je aan de slag met een onstoppingsveer?

Op een verstopte afvoer zit niemand te wachten maar toch komt dit regelmatig voor. Het water stroomt niet of erg langzaam weg…

Vaak gaan mensen aan de slag met allerlei soorten huis, tuin en keukenmiddeltjes die eigenlijk niet echt helpen. Het verbaast me dan ook dat er maar weinigen zijn die gebruik maken van een ontstoppingsveer.

Dit stuk gereedschap hoort eigenlijk bij iedereen thuis aanwezig te zijn, zeker gezien de prijs van dit handige hulpmiddel.

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je niet weet hoe een ontstoppingsveer werkt of dat je niet weet waar je dit kan kopen. Het is in principe heel eenvoudig en je kan de meeste verstoppingen hiermee oplossen. Bijna alle verstoppingen in de afvoer bij de wasbak kan je hiermee verhelpen. Door middel van een trekveer en een haakje aan het uiteinde hiervan kan je een verstopping in de afvoer als het ware wegkrabben. De veren zijn er in diverse lengtes verkrijgbaar tot maar liefst 10m.

Is echter je wc verstopt? Dan kan je beter gebruik maken van een andere mechanische gootsteenonstopper, namelijk de rubberen ploeper. Ga niet aan de slag met chemische vloeibare gootsteenontstoppers omdat deze niet altijd even goed werken en daarnaast belastend zijn voor het mileu.

Mocht je er echt niet uitkomen met deze hulpmiddelen, overweeg dan een erkende loodgieter in te schakelen die je probleem kan verhelpen. In verhouding tot de relatief goedkope hulpmiddelen ben je wel een stuk duurder uit. Probeer het daarom eerst zelf.

Comments are closed.