Hoe Een Goede Gezichtscreme Selecteren?

Je huid is één van de belangrijkste organen in je lichaam. Ga daarom op zoek naar een goede gezichtscreme om op je huid te smeren en geloof niet zomaar eender wat. Daar ons ganse lichaam bedekt is met huid moet ook ons ganse lichaam met een goeie lotion worden behandelt. De huid van een volwassen weegt zomaar eventjes rond de 5 kilogram en heeft een gemiddelde oppervlakte van 1.8 m2.

Maar prioriteit is de verzorging van de gezichtshuid, omdat die niet wordt bedekt met kleding en bijgevolg het meest onderhevig is aan schadelijke invloeden van buitenaf. Prioritair dus, een goede gezichtscreme!

Waar moet ik voor uitkijken bij mijn selectie van een goede gezichtscreme?

Er zijn natuurlijk enorm groots opgezette reclamecampagnes die héél aanstekelijk werken, maar ik raad je aan om toch de degelijkheid van de gezichtscreme te onderzoeken. Want duur staat niet altijd garant voor de beste kwaliteit. Dus wat is niet zo gezond voor de huid:

 

  • Parabenen, zorgen ervoor dat de gezichtscreme langer kan worden bewaard, maar zijn schadelijk voor de huid en kunnen huidkanker in de hand werken.
  • Lanoline-E913, wordt verwekt uit schapenwol en zorgt ervoor dat de creme niet als een vettig laagje op de huid blijft liggen, maar dus goed wordt geabsorbeerd. Maar irritatie en allergiën zijn mogelijk, en in een later stadium eczeem,  bij gebruik van dit goedje.
  • Propyleenglycol-E1520, mits gebruik in kleine hoeveelheden wordt er niet onmiddellijk irritatie waargenomen, maar toch te mijden zou ik aanraden.
  • Minerale oliën, zitten verwerkt in vele gezichtscremes, maar zijn een valse vriend. Ze geven de huid wel een heerlijk en zacht gevoel. Maar ze ontnemen de huid van natuurlijke beschermstoffen, zodat je na verloop van tijd last zult krijgen van roodheid, jeuk en irritatie. Sommige mensen krijgen eveneens last van puistjes.

 

Natuurlijke ingrediënten samen met natuurlijke plantaardige oliën, dat is een must voor je huid. Hier vind je een overzichtje van stoffen die een goede gezichtscreme  wel zou moeten bevatten.

Comments are closed.