Hoe een betrouwbare sloperij in Tilburg vinden?

Als je een sloperij in Tilburg gaat zoeken zul je merken dat het vrij eenvoudig is. Er werpen zich ook allerlei handelaren op die wel “raadt” weten met jouw sloopauto in Tilburg. Soms zijn er zelfs autogarages die zonder dat ze hiervoor bevoegd zijn jouw auto wel willen slopen. Als je onwetend bent, dan is het logisch dat je hier verder niks achter zoekt, maar pas wel op. Ten eerste is het illegaal. Je mag niet zo maar bij iemand je sloopauto in Breda afgeven. Dan hebben we het dus over iemand die niet de benodigde vergunningen heeft en zeker geen sloperij mag runnen.

Wat verder belangrijk is, is dat een handelaar jou een vrijwaringsbewijs moet afgeven. Wanneer je deze niet hebt gekregen benadeel je je zelf, want mogelijk dat je dan nog belasting moet betalen en verzekeringspremie. Gelukkig zijn de meeste mensen hier van op de hoogte. Teken ook geen verkoopcontracten met zogenaamde handelaren. Mogelijk dat hier allerlei addertjes onder het gras zitten en dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt. Doe alleen zaken wanneer je een bedrag plus vrijwaringsbewijs krijgt. Indien dat allemaal niet mogelijk is, dan kun je beter in zee gaan met een ander bedrijf. Wees in elk geval gewaarschuwd.

Doe zaken met een bonafide bedrijf. Een bedrijf die is aangesloten bij bijvoorbeeld de RDW. Je kunt een betrouwbaar bedrijf herkennen aan diverse certificaten. Bij voorkeur is de sloperij ook aangesloten bij branche organisatie Stiba. Een handelaar is dit niet en heeft vaak ook geen adresgegevens op zijn websites.

Comments are closed.