Het vinden van de juiste Opel of Renault autosloperij

Een bedrijf met als specialiteit het demonteren van auto’s wordt een Opel sloperij genoemd. Demonteren is hetzelfde als uit elkaar halen. Vooral mannen doen dit werk. Slechts een heel klein percentage is vrouw. Iedere stad in Nederland beschikt wel over een autosloperij, wil je een specifieke autosloperij vinden zoek dan eens op Google of Bing.

Tegenwoordig heeft iedere Renault sloperij wel een website waar je informatie kunt vinden. Deze websites zijn meestal niet erg uitgebreid maar er staat alles op wat je weten moet. Denk daarbij aan een routebeschrijving, en een kort verhaaltje over de werknemers. Ook kun je contact gegevens vinden.

Voordat je naar een autosloperij toe stapt wil je wel eerst weten hoeveel ze willen betalen voor jouw auto. Daarom kun je het beste eerst op onderzoek uitgaan. Nu komen de contactgegevens erg goed van pas. Je kunt ze nu namelijk heel gemakkelijk even bellen of mailen met de gegevens van uw auto. Ook kun je foto’s van de auto meesturen en vragen om een (prijs)beoordeling. De meeste sloperijen geven jou dan een schatting, maar de daadwerkelijke prijs kan men eigenlijk pas betalen als je auto echt helemaal uit elkaar is gehaald.

Het vrijwaringsbewijs
Dit bewijs is het belangrijkste document als het gaat om jouw auto. Dit papiertje geeft aan dat de auto niet meer van jouw is. Als je dit document hebt kun je de verzekeringen die op de auto staan stopzetten, denk daarbij ook aan de wegenbelasting. Je ontvangt het vrijwaringbewijs bij het afgeven van de sloopauto aan een sloperij of auto verwerkingsbedrijf.

Comments are closed.