Het laseren van ogen heeft een aantal aanzienlijke voordelen

Wat zijn nou precies de voordelen van het laseren ogen? Om hier achter te komen wordt zowel naar de voordelen als naar de nadelen gekeken om tot een conclusie te kunnen komen.

Voordelen van het laseren van ogen
– Geen brillen of lenzen: Het grootste voordeel van het laseren van ogen is natuurlijk dat er geen bril of lenzen meer nodig zijn. Na het laseren ogen is het niet meer nodig om een bril of lenzen te dragen. Door middel van verschillende technieken kunnen ogen met verschillende afwijkingen worden gelaserd.
– Kosten: Het laten laseren van ogen is in de meeste gevallen op termijn goedkoper. Vaak is het vereist om een deel van de kosten van brillen of lenzen bij te betalen omdat de verzekering niet alles dekt.

Nadelen van het laseren van ogen
– Kans op droge ogen: Een van de nadelen die sommige mensen hebben met het laseren van ogen is kans op droge ogen. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 1% kans heeft op complicaties na het laseren van ogen. De kans dat er iets gebeurt, is aanwezig en moet rekening mee worden gehouden. Per behandeling verschilt de kans op complicaties.
– Hoge eenmalige kosten: Voor sommige mensen is dit de reden om geen ogen laseren te nemen. De kosten ooglaseren zijn over lange termijn vaak lagen dan steeds een bril of lensen kopen maar het eenmalige bedrag is wel een stuk hoger. Als oplossing hiervoor bieden klinieken betalen op termijn opties beschikbaar.
– Ogen kunnen verslechteren: Na het laseren bestaat de kans dat de ogen weer verslechteren. Naarmate je ouder wordt veranderen je ogen, hier is niks aan te doen, dit kan ook niet door middel van het laseren van ogen voorkomen worden.

Er zijn verschillende nadelen en voordelen van bij het laseren van ogen. Om te kijken of de ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling kan het beste een afspraak gemaakt worden bij een ooglaserkliniek.

Comments are closed.