Het interieur voor kisten en koffers wordt steeds vaker op maat gemaakt

Steeds vaker vraagt de klant zich het volgende af: “Ik wil mijn kostbare producten vervoeren in kisten en koffers waarin de inhoud perfect op zijn plaats blijft, is dit mogelijk? Tegenwoordig is het mogelijk deze vraag met een volmondig ja te beantwoorden.

Om kostbare producten zonder schade te vervoeren kunnen kisten en koffers worden voorzien van een interieur op maat. Voor het vervaardigen hiervan wordt gebruik gemaakt van een diversiteit aan materialen en verschillende technieken. Er zijn voldoende redenen te bedenken om een interieur op maat te laten maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om camera-apparatuur, cosmetische producten, audioapparatuur, meetapparatuur, gereedschap of iets van glas te vervoeren zonder dat er tijdens het transport schade ontstaat. Een schuiminterieur, vacuümvorm of een spuitgiet interieur zijn allen naar wens vorm te geven.

Schuiminterieur
Een schuiminterieur kan eenvoudig worden aangepast aan allerlei vormen. De kwaliteit van het schuim en de koffer bepaald de mate van bescherming of degelijke presentatie. Er zijn meerdere schuimkwaliteiten. De meest gebruikte zijn grijs zachtschuim en antracietkleurig hardschuim. Maar ook gekleurd schuim behoort tot de mogelijkheden. De schuiminterieurs worden meestal door middel van watersnijtechniek vervaardigd. Voordat gestart wordt met de techniek worden de kisten en koffers opgemeten en de producten ingetekend zodat alles perfect past.

Vacuümvorm interieur
Hierbij wordt het interieur vervaardigd door een thermoplastische techniek toe te passen. Dit interieur is geschikt voor toepassingen die stevig, slijtvast en strak van vorm zijn. Een vacuümvorm interieur heeft een vaste vakverdeling voor het plaatsen van o.a. samples of het verpakken van onderdelen.

Spuitgietinterieur
Dit interieur leent zich voornamelijk voor hoge aantallen kisten en koffers. Om deze techniek toe te passen dienen nl.  hoge matrijskosten gemaakt te worden. Er worden in het productieproces verwarmde kunststof korrels onder hoge druk in een matrijs geïnjecteerd waardoor in zeer korte tijd een compleet interieur vervaardigd wordt. Deze techniek wordt bijvoorbeeld gebruikt bij de vervaardiging van de behuizing van mobiele telefoons, huishoudelijke apparatuur, etc. Maar ook een kofferinterieur kan op een dusdanige wijze worden geproduceerd. Deze techniek biedt de mogelijkheid om exacte vormen met zeer precieze details te fabriceren.

Lees meer op: https://www.dankers-cases.nl/nl/

Comments are closed.