Heel Microsoft Office in de cloud met Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 werd eind 2010 door Microsoft aangekondigd en werd beschikbaar eind juni 2011. Microsoft Office 365 is een dienst waarmee via een cloud service alle Office software benaderd kunnen worden. Via deze manier hebben gebruikers snel de beschikken over de laatste software pakketen van Microsoft. Deze manier van software in de ‘’cloud’’ heeft grote voordelen.

Een belangrijke trend

Een van de trends van tegenwoordig is dat we leven in een wereld waar veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Het gaat steeds belangrijker worden om te werken met de laatst beschikbare software. Deze trend is goed verwerkt in dit product van Microsoft. Volgens Microsoft zal Microsoft Office 365 worden bijgewerkte met een interval van 90 dagen. Concreet gezegd betekend dit dat de gebruikers altijd kunnen werken vanuit de laatste versies van Office.

Geen verouderde MS Office pakketen

Een aantal jaar geleden werd er bij aanschaf van een computer of laptop meestal een Microsoft Office pakket gekocht. Dit pakket werd geïnstalleerd op de computer of laptop van de gebruiker en werd vervolgens de gehele levensduur van de computer of laptop gebruikt. De gebruikte Office pakketen waren vaak al verouderd voordat de computer of laptop aan vervanging toe was. Met een licentie op Microsoft Office 365 wordt er eenvoudig voorkomen dat de software verouderd en dat er problemen ontstaan met het delen van documenten.

Overzichtelijke kosten

Microsoft Office 365 wordt aangeschaft in een abonnementsvorm. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar. Voor huishoudelijk gebruik is een MS Office pakket beschikbaar voor €99,- per jaar. Dit pakket bevat MS Office licenties voor 5 pc’s of mac’s en bepaalde mobiele apparaten. Dit abonnement bevat Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Acces. Hiernaast krijgen de gebruikers 20GB aan SkyDrive online opslagruimte.  Voor zakelijke gebruikers zijn er pakketten die verder uitgebreid zijn met InfoPath en Lync. De pakketten voor zakelijk gebruik staan meer gebruikers en apparaten toe. Door de abonnementvorm hoeft er niet extra betaald te worden voor nieuwere versies. De software blijft dus up-to-date zonder enkele aanvullende licenties te moeten kopen.

Microsoft Office 365 biedt is een goede optie voor consumenten en zakelijke klanten die altijd up-to-date willen zijn. Door de update frequentie van 90 dagen zal de Office software op de laatste versies draaien en hoeft er niet een aanvullende licentie gekocht te worden.

Comments are closed.