Haal alles uit je sloopauto

Het is eigenlijk best wel logisch dat je een sloopauto moet inleveren bij een autosloperij. De reden is zonneklaar. Je verdient er geld mee en bent snel van je auto. Als je auto een gevaar is geworden en niet meer de weg op mag is het natuurlijk logisch dat je deze zo snel als mogelijk weg doet. Je kan dit beter meteen doen en hier niet te lang mee wachten. De auto staat dan alleen maar in de weg en kost je alleen maar geld. Stel je voor je rijdt in je sloopauto en opeens doen de remmen het niet meer? Laat dus ook altijd je sloopauto ophalen door een autodemontage bedrijf. Zelf de weg op gaan met een sloop auto is echt levensgevaarlijk.
Een autosloperij vinden is niet moeilijk. Bijna elke provincie beschikt wel over enkele tientallen autosloperijen. Het is wel beter om langs verschillende sloperijen te gaan om te vragen wat ze voor je sloopauto willen betalen. Vaak kunnen ze dit niet meteen weten en laten ze eerst een werknemer naar je sloopauto kijken. Als je eenmaal een goede deal gesloten hebt over een bedrag komt de sloperij je auto ophalen.
Als de sloperij de auto komt ophalen moet je er wel op letten dat je een vrijwaringsbewijs ontvangt. Dit bewijs zorgt ervoor dat je niet meer de wegenbelasting hoeft te betalen of andere verzekeringen voor de auto. Uiteraard moet je zelf wel de verzekering stopzetten. Dit wordt niet gedaan dankzij een vrijwaringsbewijs. Je moet dus zelf ook een beetje initiatief tonen. Ook alle boetes die gemaakt worden met de sloopauto zijn niet meer voor jou. Het is dus belangrijk dat je dit bewijs krijgt bij de overdracht. Anders blijf je wegenbelasting betalen en dat is nutteloos. Laat dus ook je auto niet op de oprit staan maar regel meteen een goede autosloperij.

Comments are closed.