Groninger helpt landelijke MKB

Internet marketing bureau Drijfveer Media uit Groningen doet sinds 1 maart 2013 een serieuze poging om het MKB online nader tot de consument te brengen. Dit doet zij met 12 provinciale sites zoals www.mkb-in-groningen.nl, www.mkb-in-limburg.nl, www.mkb-in-noordholland.nl, etc. De reden hiervoor is dat grote bedrijven de kleinere ondernemer op internet aftroeven. Terwijl om te overleven als MKB-er ook zij vertegenwoordigd moeten worden op één van de grootste marketingkanalen.

De slag op internet

Op internet is een harde strijd gaande om klanten aan te trekken. Met name grotere bedrijven slagen hier goed in door hun budget en ingehuurde kennis. Kleine loodgieters, dakdekkers, elektriciens etc. kunnen niet meedoen in deze strijd omdat het gewoonweg teveel geld en tijd kost, maar ook omdat veel kleine ondernemers nog steeds niet stilstaan bij de kansen die internet biedt. Bovendien zien ze in de huidige economische crisis internet niet als eerste prioriteit.

Concept

Drijfveer Media, een bedrijfje in Groningen bestaande uit 4 enthousiaste internet ondernemers vind dat er een toegankelijk netwerk beschikbaar moet zijn voor de kleinere ondernemers. En door de krachten te bundelen en daardoor het budget te vergroten krijgt elke kleine ondernemer in het bouwsegment nu de kans om in ruil voor een kleine betaling ook via internet klanten aan te trekken uit hun eigen plaats.

De websites zijn zo ontwikkeld dat er met name lokaal veel internetgebruikers aangetrokken worden. En juist dat is interessant voor de ondernemers.

“Dit initiatief is echt gestart omdat we zagen dat de kleinere maar meestal bijzonder goede ondernemers op internet onder de voet gelopen werden. Daarom zochten wij naar een oplossing die voor zowel Drijfveer Media als het MKB aantrekkelijk is.” Aldus hoofd online marketing R.J.T. Boersma.

“Door potentiele klanten op laagdrempelige wijze op internet de kans te geven om een gratis aanvraag te doen voor een nieuwe meterkast, kleine verbouwing aan het huis, schilderwerk en andere klussen brengen wij de klant en ondernemer nu bij elkaar. Wij kunnen en willen de strijd in Google graag aangaan met de grote jongen, dat is voor ons geen probleem. Eigenlijk kent dit model alleen maar winnaars!”

Voor meer informatie: info[@]drijfveermedia.nl

Comments are closed.