Grind en split, populair in moderne tuinen

Grind en split zijn, zeker de laatste jaren ontzettend populair in zowel stads- als landelijke tuinen. Er zitten dan ook veel voordelen aan het gebruik van grind en split in je tuin. Zo heeft grind en split een natuurlijke uitstraling, is het heerlijk onderhoudsvriendelijk en de aanschafprijs is relatief laag.

Om optimaal te kunnen profiteren van uw tuin met grind of split is het wel belangrijk dat u zich goed voorbereid. Zo moet u goed nadenken welke split of grindsoort geschikt is voor de toepassing die u in gedachten hebt en moet u vooraf kiezen of u wel of niet splitplaten gebruikt.

De voordelen van grind en split

  • Goedkoop in aanschaf en aanleg
  • Goede waterdoorlatendheid
  • Ronde vormen in uw tuin zijn geen probleem meer
  • Laat zich goed combineren met andere materialen

 Grind of split

Er zitten verschillen tussen grind en split. Zo is grind rond en wordt het gewonnen bij rivieren. Op enkele soorten na wordt grind niet nabewerkt maar is het grind van zichzelf al afgerond. Doordat grind rond is rolt het makkelijk weg, dit is te voorkomen door splitplaten neer te leggen onder het grind. Hoe grover het grind, hoe langer het blijft liggen.

Split heeft andere eigenschappen dan grind. Zo wordt split gewonnen door het te breken van gesteente terwijl grind zoals al eerder gezegd wordt gewonnen bij rivieren. Split is er in diverse varianten, wordt een kleine variant gebruikt dan ligt het vaak wel vast terwijl een grote gradatie ervoor zorgt dat de split wat rul blijft.

Comments are closed.