Graves

Symptomen van de Graves

Er zijn veel voorkomende klachten bij de ziekte van graves. Je kan moeite hebben met hartkloppingen. Je kan wat gewicht verliezen gedurende deze periode. je kan erg haastig moe worden. Je lijf zal veel meer zweten dan gewoonlijk. Je zult ook last hebben van diarree. Je ogen kunnen ook pijnelijk worden. De ogen kunnen ontstoken geraken. Ze zullen rood van kleurtje worden. Je kan ook tranen krijgen. Weleens kan je zelfs uitpuiling van de ogen hebben. Aan de hand van die verschijnselen zal men een diagnose vaststellen. Er zal ook een bloedonderzoek gedaan worden.

Behandeling van de Graves

Er zijn momenteel medicaties die als behandeling voor de ziekte van Graves worden voorgeschreven. De medicaties zullen grote effect hebben om de hormonenproductie te regelen. Weleens kunnen deze medicaties wat bijwerking geven zoals huiduitslag. De behandelingsduur zal enkele maanden zijn. Eens de behandeling gedaan is, zal er terug een controle moeten gedaan worden om de impact van de medicaties te zien. De medicaties hebben in het algemeen een vrij goede impact op de ziekte van Graves. Meer dan de helft van de personen met deze ziekte zal genezen worden. Het is aanbevolen om de arts te raadplegen.

 

Indien u zwanger wilt worden, is het aanbevolen om eerst de arts te raadplegen. Daarvoor zal je een correcte therapie volgen. Je moet het ook doen indien je ooit behandeld ben geweest voor de ziekte van graves. Anders riskeer je voor het doorgeven van de ziekte naar het kind.

 

 

Comments are closed.