Google Apps for business: start met flexibel werken

Steeds meer bedrijven komen erachter dat cloud computing best interessant kan zijn voor hen. Doordat vrijwel iedereen en elk bedrijf online is, wordt het dankzij cloud computing mogelijk om overal bij bestanden te kunnen en om deze te bewerken en op te slaan. Google apps for business is een oplossing voor bedrijven waarbij het mogelijk is om altijd bij alle bestanden te kunnen, dankzij 3G internet en WIFI. Zo kunnen de documenten worden bekeken, bewerkt en opgeslagen vanaf tablets, laptops en computers. Op deze manier kan er zeer flexibel gewerkt worden, het maakt immers niet uit vanaf welke plek je werkt. Je hebt met Google Apps for business altijd toegang tot al je bestanden.

We zien nog een trend tegenwoordig. Steeds meer mensen gaan een of enkele dagen thuis werken. Hierbij werd veelal gebruik gemaakt van een VPN verbinding waarmee toegang kon worden verkregen tot de werkdocumenten. Echter is Google Apps for business veel gemakkelijker in gebruik en meer toegankelijk. Overal kan je hiermee de documenten openen, of dit nou op je smartphone, tablet, laptop of computer is. Daarnaast is het ook mogelijk om met meerdere collega’s tegelijkertijd dezelfde document te bewerken, zonder dat er gegevens verloren gaan. En dankzij de chatfunctie binnen Google Apps for business kan er direct worden overlegd en gepraat met collega’s. Deze enorme flexibiliteit maakt het mogelijk een stuk efficiënter  te werken en het maakt overal werken mogelijk.

Er zijn heel veel verschillende online applicaties die bestaande offline applicaties prima kunnen vervangen. In Google Drive heb je toegang tot SpreadSheet, Presentation, Document, Form, Drawing, Fusion Table en Script. Daarmee vervangt het, het Microsoft Office pakket. Daarnaast is ook Gmail en Google Kalender onderdeel van de applicaties dat een nog krachtiger Outlook vervanger is. Er kan dus een heleboel gedaan worden en je kan erop vertrouwen dat alles veilig in de cloud opgeslagen wordt. Ook is Google Apps for business vaak een stuk voordeliger dan de Microsoft Office pakketten waardoor het nog aantrekkelijker is voor bedrijven om Google Apps te gaan gebruiken in plaats van de traditionele Microsoft pakketten.

Comments are closed.