Goed verzorgt gebit is mooi

Het is belangrijk om je gebit goed te verzorgen, want een goed verzorgt gebit zorgt ervoor dat je minder tekortkomingen hebt als je naar de tandarts gaat. Er zijn altijd wel tekortkomingen dat kun je dus niet voorkomen, maar hoe minder tekortkomingen hoe beter dat is. Hoe minder tanden en kiezen je hoeft te trekken, hoe beter dat voor je gebit is.

Als je jouw gebit goed verzorgd heb je minder kans op vervelende aandoeningen aan jouw gebit en hoef je minder naar de tandarts. Sommige mensen hebben een zwakker gebit en kunnen er niets aan doen als er een keer iets aan het gebit mankeert. Maar als je er wel wat aan kan doen is het goed dat je er zoveel mogelijk voor doet, omdat het anders jammer is van jouw uitstraling.

Als er uiteindelijk toch een tand of een kies getrokken moet worden is daar niets aan te doen. Er moet dan een implantaat tand in je mond komen om het gat te vullen. Zo blijf je toch toonbaar. Echter is het niet altijd mogelijk om een gebit er beter uit te laten zien. Als het je voortand betreft is het wel prettig als daar een implantaat voor kan komen, maar voor een kies is dat niet per sé nodig.  Een kies heeft weer het nadeel dat de extractie kies veel meer pijn doet dan die van een tand.

Het beste is uiteindelijk om goed voor jouw gebit te zorgen zodat je zo min mogelijk tanden en kiezen hoeft te trekken, zodat er zo min mogelijk kunsttanden en kunstkiezen hoeven te worden geplaatst. Want het blijft prettiger als je met jouw eigen gebit rond kan blijven lopen. Hoe langer je dat vol kan houden, hoe minder snel je een kunstgebit hoeft en een kunstgebit heeft eigenlijk alleen maar praktische nadelen bijvoorbeeld met eten.

Comments are closed.