Glaucoom

Oog ziekte glaucoom

Glaucoom is een oog ziekte die nu heel dikwijls voorkomt. Het is wel vitaal om de ziekte vroeg te behandelen om geen ernstige gevolgen te pakken. Een late behandeling kan vaak schade aan de oogzenuw toebrengen. In enkele gevallen kan men zelfs blind worden. Dit gaat gepaard door verhoging van het druk in de ogen. De hoge druk heeft te maken met het vocht in oog dat de oog bol in evenwicht houdt. Er ontwikkelt te hoge druk indien de afvoer van het vocht wordt tegengehouden.

Diagnose van controles glaucoom

Aan de hand van een paar controles zal een diagnose vastgesteld worden. Er zal een controle gedaan worden voor het oog druk. De druk zal gemeten worden door een oogarts. Controles kunnen meerdere keren herhaald worden indien nodig. De oogzenuwen zullen tevens onderzocht worden aan de hand van geschikte druppels gebruik

Behandeling van ziekte glaucoom

Voor de behandeling van glaucoom zal men aanvankelijk de oog druk proberen te verlagen aan de hand van oogdruppels. Er bestaat tevens een laserbehandeling die door middel van laserstralen het niveau van het oog vocht kan stabiliseren. Er kan alsmede een operatie uitgevoerd worden om het oog vocht te verlagen zodat geen ernstige beschadiging aan de oogzenuw kan toegebracht worden. Door schade aan de oogzenuw toelaten, zal deze heel veel moeilijkheden veroorzaken voor het zicht. Het is volledig relevant om op voorhand de oogarts te raadplegen.

 

Comments are closed.