Glaszetter inschakelen

Het beroep glaszetter is voor velen die het beroep uitoefenen een roeping. Je hebt het in je of hebt het niet. Bij een zelfstandige glaszetter komt het niet alleen aan op vakkennis. Uiteraard is dit wel van belang. De band moet eerst achter de sponning worden geplakt. Dan het ruit om de blokjes worden gezet. De band op de glaslatten en uiteindelijk moet alles goed worden afgekit.

Het is ook de kunst om goed met mensen om te kunnen gaan. Dit geldt natuurlijk ook voor glaszetters die gewoon in loondienst zijn. Zij komen bij mensen over de vloer die soms kortgeleden nog te maken hebben gehad met een inbreker. Als glaszetter ben je soms zelfs een halve sociaal werker.

De bereikbaarheid van glaszetters

Veel glaszetters komen bij mensen over de vloer en de mensen waar ze komen vertellen van alles. Sommige mensen, vooral ouderen, zien zelden mensen bij hun thuis. Dus branden los. Veel glaszetters vinden dat sociale contact met hun klanten schitterend. Dit in tegenstelling tot een glaszetter die in de nieuwbouw werkt.

Glaszetters komen in de regel vaak bij scholen. Als er weer eens iets is vernield door vandalen of na een inbraak. Of dit nu ‘s avonds, ’s nachts of in het weekend is. De meeste glaszetters zijn altijd wel bereikbaar en je kunt een glaszetter altijd wel bellen. Desnoods om een ruit provisorisch te dichten. In zo’n geval kan het alarm weer aan worden gedaan en zo wordt voorkomen dat er bij een school brand ontstaat.

Comments are closed.