Gezonder leven door een Jacuzzi

Een Jacuzzi kopen wordt vaak gezien als een luxeproduct dat alleen voor mensen met veel geld beschikbaar is. Maar er zijn naast ontspanning ook andere voordelen te behalen. Zo kan het zitten in een Jacuzzi voor een bepaalde periode zowel fysieke als mentale voordelen met zich meebrengen. De drie belangrijkste aspecten die een spa kan hebben op het lichaam worden in dit artikel genoemd.

Stressvermindering

Een warm bubbelbad nemen met vrienden of familie kan voor gezellige momenten zorgen. U kunt samen tijd doorbrengen, wat drinken of een praatje maken. Het bubbelende aspect van een Jacuzzi en de verschillende jets die masserende waterstralen bieden geeft een ontspannen gevoel, zowel fysiek als mentaal. Door uw voeten te plaatsen bij de jets kunt u uw eigen reflexologie massage ervaren. In uw voeten zitten namelijk duizenden zenuwuiteinden en door deze te stimuleren kunt u uw algehele welzijn en stemming verbeteren.

Ontspannen van uw spieren

Een Jacuzzi heeft dankzij verschillende jets ook een positieve werking op uw spieren en gewrichten. Door de hoge waterdruk die het lichaam masseren ontspannen uw spieren. Hierdoor is het makkelijker om te bewegen zonder pijn, omdat ook de lichaamsdruk vermindert wordt door het water. Ook kunnen sportblessures sneller genezen en zullen stijve spieren los komen.

Bloedcirculatie verbeteren  

Doordat u zelf de warmte van het water kunt bepalen en tot 40 graden Celcius kunt verhogen, zullen uw bloedvaten verwijden. Hierdoor kan zuurstofrijk bloed makkelijker door de vaten stromen en zullen mensen met bijvoorbeeld artritis makkelijker kunnen bewegen en minder pijn hebben in gewrichten.

Comments are closed.