Gezonde sapjes met een slowjuicer

Het is mogelijk om voortaan zelf sap te persen, handig voor een ieder die geld wil besparen. Het voordeel is dat je zoveel kunt persen als je nodig hebt en al het fruit of alle groenten die je wil kunt gebruiken. Ook is je resultaat minstens zo vers en wellicht zelfs verser dan de sappen in de supermarkt. Steeds meer mensen gaan voor slowjuicer kopen.  

Langzame persing voor meer vitaminen

De slowjuicer maakt gezonde en vitaminerijke sappen van groenten en fruit waarbij een veel lagere snelheid bij het persen wordt gebruikt, zo’n 80 toeren per minuut. Deze lage snelheid heeft als pluspunt dat er bijna geen warmte in of rondom het apparaat ontstaat. Alle waardevolle voedingsstoffen uit de vruchten en groenten blijven zo behouden in het sap. 

Minder lawaai

Sap dat via slowjuicing is verkregen kan – mits gekoeld – 48 uur bewaard worden en dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen behouden. Deze manier van persen is te verkiezen voor wie gezond bezig wil zijn. Bijkomend voordeel is dat door het veel lagere toerental slow juicers een stuk minder lawaai maken dan sapcentrifuges en je hierdoor rustig je ontbijt kunt maken. Hierdoor kun je niet alleen gezond de dag starten, maar door de relatief stille slow juicer hoeft je ochtendhumeur hier niets van te merken.

Comments are closed.