Gezinsvakantie in Zuid-Afrika

Op zoek naar de Big Five

Ontwaak met de bijzondere geluiden van de savanne. Zuid-Afrika is een bestemming die haar bezoekers de overweldigende natuur van dichtbij laat meemaken.

Zuid-Afrika met kinderen
Zuid-Afrika is een uitgestrekt land dat goed bereisbaar is met de auto of camper. Het wegennet is over het algemeen uitstekend. Zuid-Afrika biedt uiteenlopende accommodaties, van luxe hotels tot campings en bed and breakfasts en is daarom prima te bereizen met kinderen.

Wie aan Zuid-Afrika denkt, denkt aan de Big Five. Veel toeristen reizen af naar het Kruger Park om daar op zoek te gaan naar de olifant, buffel, neushoorn, luipaard en de leeuw. In de overweldigende natuurpracht van het Kruger Park zijn ook bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Vooral het overnachten in een private game reserve is een absolute aanrader en zal een hoogtepunt van de vakantie zijn. Iedere ochtend en iedere namiddag gaan de gidsen met hun gasten op zoek naar dieren. De gidsen, vergezeld van een spoorzoeker, hebben veel kennis van de dieren en de omgeving en zorgen voor een onvergetelijke ervaring in de Afrikaanse bush.

Zuid-Afrika Rondreizen
Naast het Kuger Park zijn er in Zuid-Afrika nog een aantal andere bijzondere natuurparken. In het Hluhluwe-Imfolozi National Park leeft een grote populatie zwarte en witte neushoorns en in de Sint Lucia Wetlands maken de nijlpaarden de dienst uit. Wil je liever naar malariavrij gebied dan is het Addo Elephant park een aanrader. In dit park leven veel olifanten maar ook roofdieren zoals leeuwen en hyena’s.

Bron: http://www.thuis-winkel.nl/vakantie/op-zoek-naar-de-big-five

Comments are closed.