Fysieke klachten kantoorbaan

In Nederland zijn er veel mensen werkzaam in de kantoorwereld, waardoor ze vaak hele uren non-stop achter de computer zitten. Door een lange tijd achter een computer door te brengen krijgen veel mensen last van fysieke klachten. Hieronder een overzicht van een enkele veel voorkomende klachten met een aantal tips hoe je ze kunt voorkomen.

Computerogen
Hele dagen naar je beeldscherm staren is niet goed voor uw ogen. De ogen raken hierdoor vermoeid omdat men de ogen te lang open houdt. De klachten die mee spelen bij computerogen zijn onder andere; vermoeidheid van de ogen, hoofdpijn, slecht zicht, zere en branderige ogen en slecht scherp kunnen stellen. Om computerogen te vermijden is het verstandig een goede afstand te houden tussen uw ogen en het beeldscherm en om af en toe uw ogen rust te geven door ze af te wenden van het beeldscherm.

Zere nek en schouders
Mensen nemen vaak een verkeerde houding aan wanneer ze aan het werk zijn achter de computer. Men zit vaak in elkaar gezakt waardoor er een bolle rug ontstaat, hierdoor krijg je last van zere schouders en nek pijn. Om dit te voorkomen is het belangrijk om goed recht te zitten en uw voeten plat op de grond te zetten. Daarnaast is het verstandig om regelmatig achter uw bureau weg te gaan, ga naar de wc, pak wat te drinken, loop naar de printen, zorg er in ieder geval voor dat u wat beweging krijgt.

Muisarm
Ook de muisarm is één van de veel voorkomende klachten bij te veel computergebruik. De muisarm valt onder de groep RSI, dit zijn klachten die ontstaan tijdens het herhalen van eenzelfde beweging. Wanneer er sprake is van een muisarm, heeft men vaak last van een tintelend gevoel in de pols en in de arm en stijfheid van de spieren. Ook nek en rugklachten zijn weer een gevolg van de muisarm. Heeft u last van een muisarm of wilt u het voorkomen, maak dan niet een lange tijd dezelfde bewegingen en zorg er voor dat u om het uur even rust houdt.

Comments are closed.