Er zijn veel voordelen van een prepaid creditcard boven een normale creditcard

Op het gebied van betalen wordt er veel geïnnoveerd, zo zijn er vele voordelen op te noemen van een prepaid credit card. Een normale credit card zorgt wel eens voor financiële problemen bij de gebruiker om verschillende redenen. Men heeft moeite het overzicht te bewaren en geeft meer uit dan de bedoeling was. Helaas moet bij een creditcard met rente de uitgave worden terugbetaald. Met een prepaid credit card zijn deze problemen verleden tijd, in dit artikel leest u waarom.

De voordelen van een prepaid credit card
Een credit card is op zichzelf al veiliger bij het betalen doordat men geen contant geld op zak heeft. Er is een pas en een persoonlijke PIN en CHIP code die meer veiligheid bieden bij het betalen. Een prepaid creditcard biedt daarnaast nog vele voordelen tegenover de creditcard. Doordat er voorafgaand aan het gebruik geld op de pas wordt gezet, stelt de gebruiker een budget vast dat niet overschreden kan worden. Er is altijd een oplaadpunt in de buurt en het is zelfs mogelijk om geld op te laden via een mobiele telefoon. Het is tegelijkertijd mogelijk om dan ook het saldo en de transacties te checken.

Betalen met een prepaid credit card
De betaling met een prepaid credit card gaat zeer eenvoudig en werkt zoals bij een andere betaalpas. Het is ook mogelijk om bij een geldautomaat, geld op te nemen. Op reis merkt men de voordelen van een prepaid creditcard doordat men in vreemde valuta kan betalen tegen een vaste wisselkoers. De betaling gebeurt eenvoudiger en veiliger dan bij gebruik van een travellercheque. Daarnaast is geld overmaken naar vrienden, familie en collega’s snel geregeld.

De aanschaf van een prepaid credit card
De aanschaf van een prepaid credit card hoeft niet duur te zijn. Bij andere aanbieders krijgt men te maken met maandelijkse kosten en een hoge aanschafprijs. Bij DB Cardservice schaft men de kaart aan voor slechts 9,50 per jaar.

Comments are closed.