Energieprestatiecertificaat

In een energieprestatiecertificaat (EPC) staat beschreven hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van een woning. Sinds november 2008 is een EPC verplicht bij de verkoop van appartementen en woningen. Vanaf januari 2009 is het ook verplicht een EPC te hebben bij het verhuren van appartementen, woningen en woongebouwen. De eigenaar loopt kans op een boete van 500 tot 5000 euro als de eigenaar geen energieprestatiecertificaat beschikbaar heeft vanaf het moment dat een woning te huur of te koop wordt aangeboden. Het is dus erg belangrijk over een EPC te beschikken.

Stel nu uw energieprestatiecertificaat op bij woonkeuring Heylen. De eerste stap is om een afspraak te maken met Heylen. Dit kunt u op verschillende manieren doen. U kunt een afspraak maken door te bellen, een email te sturen of door een invulformulier in te vullen. Elke dag kunt u een afspraak maken tussen 8:00 en 20:00 uur. Tijdens de afspraken is het niet verplicht om zelf aanwezig te zijn.

De tweede stap is dat er een inspectie bij uw aangeboden woning plaatsvindt. Bij de inspectie ter plaatse maakt de energiedeskundige verscheidene afmetingen zodat globaal het energieverbruik van de woning uitgerekend kan worden. Deze inspectie neemt ongeveer één uur in beslag.

Stap drie is het berekenen van een energieprestatiecertificaat. De energiedeskundige voert de gegevens die ze in stap 2 hebben gemeten door in een energieprestatiedatabank. Daar wordt een EPC gemaakt door het jaarlijks primair energieverbruik te delen door de bruikbare oppervlakte. Een laag EPC getal, betekent dat het energieverbruik van de woning laag is. Zo geeft een EPC getal van 150 aan dat een woning zuinig is, en een getal van 800 geeft aan dat een woning veel energie nodig heeft om de woning warm te worden. Een EPC berekenen duurt anderhalf tot drie uur.

Als laatste stap wordt een EPC aangeboden.

Boudewijn Heylen in de eigenaar van Woonkeuring Heylen, hij is de eerste officieel erkende energiedeskundige. Zijn bedrijf gaat professioneel te werk en heeft een snelle en deskundige uitvoering. Binnen vijf werkdagen heeft u uw energieprestatiecertificaat. Binnen 24 uur heeft u zelfs een spoed-EPC. Vind nu meer informatie over energieprestatiecertificaten en het bedrijf van Heylen op http://www.epcdiensten.be.

 

Comments are closed.