Elektrisch model Terberg terminal trekker wordt veelvuldig getest

Verschillende organisaties melden zich om de nieuwste techniek van de Terberg terminal trekker te testen. Het is nog een pilot maar de eerste resultaten lijken veelbelovend. Het onderzoek maakt onderdeel uit van een groter project genaamd het European Sea Terminals Project. Het is de nieuwste ontwikkeling van Terberg die bekend staat om de goede kwaliteit terminal trekkers. Veel organisaties binnen Europa en daarbuiten kijken dan ook uit naar het nieuwste model van de Terberg Terminal Trekker.

Voordelen van de Terberg terminal trekker
De fabrikant geeft zelf aan dat er vele voordelen zijn aan een elektrische vorm van de Terberg terminal trekker. Een eerste punt dat genoemd wordt als zeer belangrijk gezien. Het geluid van het elektrische model is zeer zwak waardoor de overlast bij gebruik verminderd wordt. De bedrijfskosten worden verlaagd door de inzet. Elektriciteit is namelijk goedkoper in gebruik dan diesel. Het tweede voordeel is dan ook de milieuvriendelijkheid van de Terberg terminal trekker. Er wordt geen brandstof uitgestoten en naar elektriciteit hoeft niet geboord te worden. Ook is het een duurzame oplossing omdat de versie een batterij met lange levensduur heeft. Er zijn wel enkele duizenden laad-/ontlaadcyclussen! Dat is een gebruiksduur van 8 uur.

Proefperiode
In Nederland is het model van de Terberg Terminal Trekker nog niet in gebruik. Proefperiode 1 en 2 zijn afgerond en de derde proefperiode is in voorbereiding.

Comments are closed.