Een waterkoker ontkalken met azijn

Soms is het gewoon tijd om je waterkoker te ontkalken. Dan is namelijk bijvoorbeeld je lekkere kopje thee troebel dankzij de vlokken kalk. En dat smaakt niet erg lekker en is in grote mate ook niet erg gezond. Je waterkoker ontdoen van kalk kan daarvoor een oplossing zijn. Er zijn verschillende middelen om dit bij een waterkoker voor elkaar te krijgen. Neem bijvoorbeeld schoonmaakazijn, citroensap of steradent en volg het volgende stappenplan:

  1. Doe een scheut azijn of citroensap of een blokje steradent in je waterkoker.
  2. Vul de waterkoker tot de maximum hoeveelheid water aan. Soms is dit één liter, maar soms ook anderhalf of twee (afhankelijk van welk merk en type waterkoker je hebt)
  3. Kook het water door de koker aan te zetten
  4. Gooi nadat het water gekookt heeft en de waterkoker uitgeslagen is de waterkoker leeg in de gootsteen
  5. Kook vervolgens tweemaal een volle kan water (wederom tot het maximum dus) in je waterkoker en gooi ook deze weer leeg in de wasbak

Als je deze stappen gevolgd heb zou je waterkoker compleet kalkvrij moeten zijn. Zo niet: herhaal dan de stappen tot dat het gewenste resultaat is bereikt.

Ben jij ook zo blij met een gereinigd apparaat? Laat dan een reactie achter op onze site zodat jij anderen kunt helpen met jouw ervaring! Lees meer over het ontkalken van waterkokers op http://waterkoker.ontkalken.org

Comments are closed.