Een tweedehands auto

Een tweedehands auto kopen, is dat wel een goed idee? Je hoort tegenwoordig zoveel over verborgen gebreken en waarom zouden mensen een auto die goed is van de hand doen? Kortom: is een tweedehands auto wel betrouwbaar? Waarom zou u een tweedehands Ford Focus kopen en geen nieuwe, bijvoorbeeld? Allemaal vragen die mee kunnen spelen als u op het punt staat een tweedehands auto te kopen.

We kunnen de vraag echter ook omdraaien: waarom zou u niet een tweedehands auto aanschaffen? Natuurlijk zijn er spookverhalen van auto’s die het na een week of twee het al begeven. Als u er echter voor zorgt dat u de auto bij een betrouwbaar adres koopt, is er geen enkel probleem. Vooral bij jonge occasions heeft u soms tot wel een jaar of twee jaar garantie en kunt u bij gebreken gewoon aankloppen bij de dealer of de garage. Daarnaast levert de aankoop van een occasion een aanzienlijk financieel voordeel op. Een nieuwe auto is natuurlijk vrij prijzig en past niet in ieders budget. Met een beetje geluk heeft u een hele mooie occasion die nog tijden meegaat tegen een zeer aantrekkelijk tarief.

En een goede occasion kopen gaat tegenwoordig vrij simpel. Zelfs een online auto kopen behoort tot de mogelijkheden. U krijgt de auto dan thuis afgeleverd en heeft alle garanties die u bij een fysieke dealer ook heeft. Een tweedehands auto kopen kan tegenwoordig dus eigenlijk vrij gemakkelijk.

Maar waarom doen veel mensen een goede auto die slechts enkele jaren oud is van de hand? Daar kunnen ze toch nog prima zelf in rijden? In principe wel, maar veel jonge occasions komen tegenwoordig weg bij bedrijven die een lease-contract hebben. Na 2 of 3 jaren krijgt een medewerker een nieuwe auto, zoals in het lease-contract bepaald is, en dan worden de huidige auto’s verkocht. Er zijn niet alleen veel occasions in Nederland, maar ook in Duitsland en België. Deze worden steeds vaker geïmporteerd en verkocht in Nederland. Deze auto’s zijn prima en vaak relatief goedkoop. U heeft zo dus een uitstekende mogelijkheid om vrij voordelig aan een goede auto te komen. Dat is ideaal.

Comments are closed.