Een revisie van elektromotoren om aan de nieuwe normen van 2015 te voldoen

In 2015 zijn er weer nieuwe richtlijnen vastgesteld door de Europese Commissie. Deze richtlijnen richten zich op de energie-efficiëntie van elektromotoren en gelden voor 2- tot 6-polige krachtstroom motoren. De motoren die onder deze norm vallen hebben vermogens van 0,75 tot 375 kW en spanningen tot 1000 V. Alle motoren binnen de EU moeten aan deze normen voldoen. Deze motoren moeten minimaal voldoen aan het IE3 niveau of de IE2, maar dan in combinatie met een frequentieomvormer. Sommige elektromotoren voldoen nu niet meer aan de strenge normen. Gelukkig biedt een revisie van elektromotoren een uitkomst. Ook met een reparatie van de elektromotoren kunnen deze motoren zodanig verbeterd worden, dat ze weer voldoen aan de normen.

Duurzame energie
Het kabinet wil per 2020 een aandeel van 16% halen uit duurzame energie. Dit lijkt dus een belangrijk onderdeel van de agenda te zijn. Voor bedrijven die werken met elektromotoren heeft dit ook gevolgen. Dit betekent namelijk dat hun elektromotoren aan strengere normen moeten gaan voldoen. Het aandeel dat het kabinet in 2020 wil bereiken, wordt wel geleidelijk opgebouwd. Voor 2015 is de nieuwe norm IE3. Diverse bedrijven bieden bij een revisie van elektromotoren de mogelijkheid om de elektromotoren te verbeteren, zodat ze weer aan de nieuwste normen voldoen en weer als nieuw gebruikt kunnen worden.

CO2-uitstoot verminderen
Door een groter aandeel uit duurzame energie te halen, wordt de schadelijke CO2-uitstoot verminderd. Gezien elektrische aandrijvingen voor een groot deel van het energiegebruik in Europa verantwoordelijk zijn, kan de energie-efficiëntie verbeterd worden door de normen voor de elektromechanica te verscherpen. Na een revisie of reparatie van elektromotoren kunnen deze normen meegenomen worden door een gespecialiseerd bedrijf, die ervoor zorgen dat de motoren eraan voldoen.

Lees meer op: https://www.acewikkeltechniek.nl/

Comments are closed.