Een recessie of een structurele verandering?

Zitten we in een recessie? Of is dit misschien gewoon een verandering in de maatschappij en zullen bedrijven zich moeten aanpassen aan deze tijden en niet maar afwachten tot er betere tijden aantreden.
Events2movE een jong evenementenbureau uit Houten heeft zo zijn eigen ideeën hierover.

Mensen veranderen, het bedrijfsleven veranderd, de markt veranderd, de hele maatschappij veranderd.
Mensen willen niet meer hun gehele leven één baan houden, ze willen flexibel werken en alleen maar dingen doen die ze leuk vinden.
Bedrijven hebben zware tijden, personeelskosten zijn een zware last voor mkb’s. Met name als je met hoogseizoen en laagseizoen werkt zoals in de evenementenbranche.
Zzp’ers s zijn hiervoor de ultieme uitkomst. Zelfstandige professionals die je inzet wanneer nodig, maar waar je ook zonder probleem weer vanaf bent in rustige tijden.
Je ziet dat er steeds meer vraag ontstaat naar deze professionals, maar dat ook steeds meer mensen kiezen voor deze zelfstandige manier van werken, tenslotte is een vast contract ook niet meer veel waard in deze nieuwe tijd.

Maar daar houdt het niet mee op in deze tijd.
Wat dacht u van een nieuw, origineel publieksevenement van de grond krijgen. Het aanbod is enorm, mensen hebben ontzettend veel keus. Nederland heeft zo’n 800 festivals per jaar.
Maar goed, je hebt een fantastisch concept, wat nog niet bestaat! Top.
Nu bezoeker trekken en het liefst zo snel mogelijk alle kaarten verkopen, want je loopt toch een flink risico met de kosten die vooraf gemaakt moeten worden. Voor een nieuw onbekend evenementenbureau is dit nog een hele klus.

Events2movE werkt daarom anders.
Wij probeer niet alles zelf te doen, maar zoeken samenwerkingspartners om het evenement succesvol te maken. Je kan een dj inhuren, maar je kan ook afspreken dat zijn gage een percentage is van de kaartverkoop. Op deze manier zal deze partij ook geneigd zijn zich in te zetten om het evenement te promoten. Maar dit kan ook met een audiovisuele partner of met de locatie.
Zo deel je het risico en maak je iedere partij betrokken bij het evenement.
Events2movE merkt dat deze manier van werken steeds populairder wordt en dat ook steeds meer bedrijven hier open voor staan.

Of dit structurele veranderingen zijn of een tijd die we moeten uitzitten moeten nog blijken. Maar erop wachten tot we het antwoord hebben op deze vraag is zeker niet de oplossing.

Comments are closed.