Een Opel Corsa online kopen

Huh? Een Opel Corsa online kopen? Grapje zeker? Ja, een nieuwe misschien waarbij je via de site van de dealer aangeeft dat je de auto wilt kopen en dat je bij de dealer langs gaat om de auto op te halen. Maar hoe zit dat dan bij occasions, bijvoorbeeld als je een tweedehands Opel Corsa uit 2016  kopen wilt? Dus een jonge occasion die er nog piekfijn uitziet en die nog maar weinig meters heeft gereden. Eigenlijk nog zo goed als nieuw, maar voor een aantrekkelijke prijs. Dat kan vast niet. Jawel, dat kan tegenwoordig wel.

Net zo gemakkelijk als je tegenwoordig een wasmachine of een TV kunt bestellen bij je favoriete webwinkel kun je ook een tweedehands auto online kopen. Dat gaat heel gemakkelijk en er zijn geen risico’s aan verbonden. Stel u wilt inderdaad die Opel Corsa uit 2016, dan gaat u naar de betreffende website, bijvoorbeeld van Bynco, toe en voert u dit als zoekterm in. U krijgt een overzicht van de modellen die op dat moment beschikbaar zijn en maakt hieruit een keuze. Zit er een Corsa bij die naar wens is, dan koopt u deze auto. Oei, zult u misschien denken. Ik maak dus veel geld over naar het bedrijf dat de auto verkoopt, maar ik heb nog helemaal geen auto. Sterker nog, u heeft de auto helemaal nog niet gezien. Is dat wel vertrouwd?

Jawel. Bij online auto kopen maakt u het geld niet rechtstreeks over naar het bedrijf, maar wordt het geld op de rekening van een stichting gezet, Stichting Derdengelden bijvoorbeeld. U geld is hier veilig, omdat deze stichting onafhankelijk is. Het bedrijf krijgt een melding dat u het geld overgemaakt heeft en levert u de auto. Precies voor de deur of op een ander adres (uw werk bijvoorbeeld) indien gewenst. U probeert de auto lekker twee weken uit en kunt dan de auto helemaal controleren en oordelen of dit de juiste Opel Corsa voor u is. Is dat het geval dan geeft u dit aan bij de stichting en wordt uw geld overgemaakt naar het bedrijf. Bent u niet tevreden dan gaat de auto retour en krijgt u uw geld terug.

Comments are closed.