Een nieuwe gaming computer kopen? Hier volgen enkele tips!

Bent u van plan over te gaan tot het kopen van een gaming computer? Dan is het handig volgend korte artikel eens door te nemen. Hierin volgen enkele tips waaraan je best dient te denken als u een gaming computer wil kopen.

Gaming computer tips

De keuze van de behuizing.

Desktop computers komen in vele soorten groottes en vormen. Hoe groter de behuizing, hoe meer grafische kaarten, harde schijven, professionele koelsystemen en grotere moederborden. Hou er tevens rekening mee dat traditionele computers een grotere hoeveelheid plaats innemen in een kleine kamer.

De grafische kaart.

Na de keuze van de behuizing volgt de volgende belangrijkste keuze voor een gaming computer, namelijk het bepalen van de grafische kaart. De grootste grafische kaarten passen evenwel niet in alle computerbehuizingen, dus daarmee dient zeker rekening gehouden te worden bij het bepalen van de geschikte keuze. De algemene regel voor een gaming computer is de keuze van de meest krachtige grafische kaart dat haalbaar is binnen uw budget. Grafische kaarten variëren in prijs vanaf € 50 tot boven de € 400 voor 1 stuk. Tel daarbij op dat het mogelijk is meerdere grafische kaarten te plaatsen in één computer, dan kan dit een flinke hap uit uw budget nemen.

De processor.

Een belangrijke component in elke computer is de processor. Het is de kern van elke computer die de algemene bewerkingen en berekeningen uitvoert. Voor een huidige mid-range gaming computer dient u toch rekening te houden met het installeren van minimum een core i5 processor. Wanneer u een high-end gaming systeem wenst te kopen die een lange levensduur zal hebben dan gaat u best over tot de aanschaf van een core i7 processor.

Voor de koeling van de processor is het zonder twijfel een goed idee om over te gaan tot het gebruiken van een vloeistof koelsysteem.

De overige componenten.

Voor een redelijke gaming computer is het aangeraden toch een minimum van 8 GB DDR3 RAM geheugen te installeren.

Wanneer u niet houdt van lange laadtijden tussen verschillende levels in een game is een uitstekende oplossing uw computer te voorzien van een redelijke SSD.

Ook is het geen slecht idee om een hybride opslagsysteem te voorzien in uw computer, waarbij de SSD gebruikt zal worden voor de installatie van games, en een traditionele harde schijf voorzien wordt voor de opslag van bestanden en gegevens.

Comments are closed.