Een Nassau poort in panne maken?

Het moment dat uw Nassau poort in panne is, komt altijd ongelegen. Wellicht staat uw auto nog binnen en kunt u deze niet meer naar buiten rijden of staat uw auto juist buiten en wilt u deze binnen zetten. Waarschijnlijk wilt u zo snel mogelijk een technieker ter plaatse om het defect te maken. Maar waar vindt u zo iemand? Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of de technieker ook uw type Nassau poort kan maken.

Herstelling van alle merken en typen poorten

Niet alle firma’s en techniekers hebben verstand van alle merken poorten. De techniekers van ROMASS kunnen alle merken herstellen (van Novoferm tot Hormann en van Nassau tot Crawford). Zij hebben jaren lange ervaring met alle merken poorten, waaronder ook het merk van uw toegangspoort. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken dat de techniekers van ROMASS uw poort niet kunnen herstellen.

Goed voorbereid ter plaatse

Naast het beschikken over de juiste kennis is het ook belangrijk dat ze ook de juiste onderdelen hebben om de poort te maken. De techniekers van ROMASS beschikken over een mobiele werkplaats (een uitstekend uitgeruste service camionette) met daarin de meest voorkomende reserveonderdelen voor alle merken en types poorten. Ze beschikken over originele onderdelen van een merk poort en over universele onderdelen die op alle merken poorten gemonteerd kunnen worden. Dat zorgt ervoor dt zij in 95% van alle gevallen de storing direct ter plaatse kunnen herstellen.

Snelle service in heel België

Mocht uw poort nu net bij de 5% horen, die niet direct gemaakt kan worden (wanneer er bijvoorbeeld een onderdeel op maat gemaakt dient te worden), dan zorgen onze techniekers ervoor dat jouw poort alsnog zo snel mogelijk wordt hersteld. Ze bestellen het onderdeel en zodra deze binnen is komen ze langs om dit onderdeel te plaatsen.

ROMASS begrijpt dat een poort in panne zeer vervelend is. Onze techniekers staan dan ook 24/7 en 365 dagen per jaar voor je klaar en lossen het defect gegarandeerd op. Altijd en overal in heel België.

No Cure No Pay

ROMASS heeft klanttevredenheid erg hoog in het vaandel staan. Zo werken de reparateurs alleen met kwalitatieve onderdelen en kunnen zij terugvallen op jarenlange ervaring. Wij zijn er dan ook van overtuigd, dat je tevreden zult zijn. Daarom hebben wij het No Cure No Pay beleid in het leven geroepen.

Meer informatie over onze service kun je lezen op onze website. Heb je verder nog vragen, neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Comments are closed.