Een hippe fietshelm aan de haak geslagen!

Wij hebben voor onze kinderen laatst een nieuwe fietshelm gekocht. Wij vinden veiligheid namelijk heel erg belangrijk. Helemaal wanneer onze kinderen nog jong zijn dan vinden wij het belangrijk dat ze ook veilig de weg op kunnen. Laatst heb ik namelijk iets heel erg ergs gezien. Mijn zusje was namelijk in het ziekenhuis omdat ze een ‘normale’ knie operatie ondergaan had, maar naast haar lag gewoon een meisje die was gevallen. Niet zomaar van haar fiets gevallen, maar ze was aangereden door een dronken man.   

Alleen voordelen

Deze dronken man had het meisje zo erg hard geraakt dat er vrij weinig van het meisje was overgebleven. Ze had verschillende botbreuken en ook andere lichaamsdelen waren er niet ongeschonden uitgekomen. Dit vond ik echt heel erg erg om te zien. Ik ben dan ook van overtuigd dat ze in Nederland, uiteraard deze man flink moeten straffen, maar dat ze ook alle kinderen onder de twaalf jaar een helm moeten verplichten. Daar kunnen zoveel kinder leventjes mee worden gered en dat wil toch iedereen.

Verplichten

Ik snap dat je niet iedereen kunt verplichten tot het kopen van iets, maar zit er dan geen samenwerking in? Misschien willen handelaren wel meewerken? Ik zeg maar iets. Wij hebben het meisje in ieder geval een nieuwe fiets gegeven met een fietsmand. Niet dat ze daar snel beter van wordt, maar we konden wel een kleine glimlach op het gezicht van het meisje creëren. 

Comments are closed.