Een cosmetische behandeling

Er wordt onderscheid gemaakt als het gaat om het begrip cosmetische behandelingen. Je hebt namelijk cosmetische ingrepen met operaties. Dan moet je denken aan een facelift waar alles in het gezicht geheel wordt strak getrokken. Of een neuscorrectie om de neusvleugels te verkleinen of een dopneusje te creëren. Een kin correctie kan ook en dan kan je denken aan een kuiltje in de kin of een bredere of juist smallere kin dat meer bij het gezicht past. Een laatste voorbeeld op het gebied van ingrepen met operaties is de wangen deze kunnen zo gecorrigeerd worden dat je kuiltjes in je wangen hebt, wat één van de zeven schoonheden is.

Waar je met zo een ingreep rekening mee moet houden is dat je het resultaat pas na een paar weken goed zal kunnen zien in verband met het herstel van de operatie. Het ligt er ook aan wat voor operatie je ondergaat. Ook is de kans groter dat het resultaat niet zal zijn dan je had verwacht en dan is het resultaat niet makkelijk omkeerbaar.

Waar de kans kleiner is, is bij de tweede betekenis en dat is een cosmetische behandeling met injecties. Ook wel een rimpelbehandeling met injectablesgenoemd. Er zijn verschillende soorten injecties. Er zijn fillers en er is botox. Voor beide injecties zijn andere behandelingen, want dat heeft te maken met de werking van de beide injecties.

Bij een behandeling met injecties worden de rimpels behandeld met een stofje die of de rimpel opvult of de rimpel langzaam laat verdwijnen door ontspanning van de spier. Bij de eerste wordt er gebruik gemaakt van een filler oftewel een vulmiddel en bij de tweede wordt er gebruik gemaakt van botox.

Waar je met dit soort behandelingen rekening mee moet houden is dat het resultaat maar enkele maanden zichtbaar is en daarna langzaam verdwijnt en terug gaat naar de oude staat. Het resultaat is echter wel na twee dagen gelijk zichtbaar en soms 4 dagen maar langer vaak niet.

Nog iets wat je zal onthouden is dat een behandeling met injecties niet voor altijd is en dat het een stuk goedkoper is dan een operatie wat definitief is en waarvan het resultaat kan tegenvallen.

Comments are closed.