Een blog aan je webshop koppelen

Overal hoor en lees je hoe belangrijk content marketing is. Velen zeggen zelfs dat het de belangrijkste discipline van online marketing is. In je webshop heb je echter maar weinig plek voor het plaatsen van veel content. Juist daarom is het voor eigenaren van webwinkels van groot belang om een blog te koppelen aan de webshops. In dit artikel lees je wat de voordelen van een gekoppelde blog aan de webshop zijn en waar je op moet letten op het moment dat je een blog begint.

Waarom een blog? Zoals gezegd heb je daar in je webshop te weinig ruimte voor, dat is reden één. Daarnaast is het een feit dat Google van teksten houdt. De stukken tekst die je plaatst op je blog zorgen ervoor dat je gevonden woord op relevante zoekwoordcombinaties. Ook kun je op een blog mooie content kwijt zoals handleidingen, video’s, foto’s en inspiratie. Deze blogartikelen kun je vervolgens weer makkelijk delen via social media en dat leidt hopelijk tot meer bezoekers en online zichtbaarheid. Verder geef je je webwinkel aanzien als je er een blog aan koppelt. Wanneer je waardevolle content plaatst kun je je hiermee onderscheiden van de concurrentie. Tevens kun je de interactie aangaan met je bezoekers. Ook dat is erg belangrijk tegenwoordig.

Wanneer je website werkt op Magento software kan je blog extensie gebruiken. Wanneer je gebruik maakt van Magento Community of Professional is deze uitgebreide extensie helemaal gratis. Ook kun je ervoor kiezen om Magento en WordPress samen te laten werken. De sterke webshop van Magento met de ‘blog power’ van WordPress. Het mooie is dat deze samen zijn te voegen via plug-ins. Wanneer je er niet uitkomt staat er altijd wel een Magento programmeur of specialist voor je klaar om je te helpen. Dat is het fijne aan de Magento community.

Comments are closed.