Een accu bestaat uit cellen

Je ziet ze haast nooit, maar hij is er toch altijd wel. De accu van uw mobiel, speelgoed of de accu in jouw auto. Een accu is het belangrijkste onderdeel van bijvoorbeeld uw auto, aangezien deze jouw gehele auto voorziet van stroom. Doet jouw accu het niet, dan is het onmogelijk om nog weg te kunnen rijden, aangezien uw auto niet kan starten. Het is dus zaak dat je altijd een goede accu in jouw auto hebt zitten, en de Centurion accu is een accu die jouw nooit in de steek zal laten.

De werking van een accu

Een accu bestaat uit cellen. De hoeveelheid van deze cellen is vervolgens weer afhankelijk van het soort accu wat in jouw bezit is. De cellen bevatten min- en plusplaten. Deze platen hangen in een geleidend mengsel van zwavelzuur en gedestilleerd water. Door de combinatie van deze stoffen en materialen ontstaat er een chemische reactie die ervoor zorgt dat een spanning komt. Een cel levert dan ongeveer 2 volt op.

Een nieuwe accu voor jouw auto

Heb jij een nieuwe accu nodig en wil jij deze graag bij jouw thuis laten bezorgen? Dan is dat zeker mogelijk. Neem contact op met de specialisten op het gebied van accu’s. Zelf beschik ik tegenwoordig over de AGM accu die ik online gekocht heb!

Comments are closed.