Drie, twee, een, start bedrijf

Inderdaad een bedrijf starten moet je voorbereiden.  De meeste mensen die een start bedrijf overwegen denken vaak al maanden en soms zelfs jaren na over het verwezenlijken van hun droom. Een eigen bedrijf starten . Wat veel helaas niet doen is die tijd gebruiken om en goed ondernemingsplan uit te weken. Zeker als je al maanden of langer rondloopt met een idee van een eigen onderneming, heb je meer dan genoeg tijd om alle informatie te verzamelen die je nodig hebt.

Een verstandige ondernemer in spe begint met het opstellen van een ondernemingsplan. Dat lijkt ingewikkelder dan het is. Immers e hoeft niet in een paar dagen een heel; plan te schrijven. Je begint met een paar basispunten. Wie ben je?, wat kun je?, wat wil je? Goed, je weet wat je wilt en wat je kunt, zit daar een verschil tussen? Denk dan na hoe je dat gaat oplossen. Een cursus? uitbesteden? een partner zoeken? Er zijn vast en zeker concurrenten voor wat het ook is dat je wilt gaan doen. Wie zijn die concurrenten, wat kun jij beter dan zij? Hoe laat je dat je potentiele klanten weten?  Voor informatie en kengetallen kun je terecht bij bijvoorbeeld het CBS.

Alle vragen voor de start bedrijf in een ondernemingsplan.

Naarmate je dit soort vragen beantwoord komen er als vanzelf weer nieuwe vragen op. Ook deze beantwoord je dan weer. Je kijkt op sites zoals van De Zaak en vergaart meer en meer informatie. Uiteindelijk merk je dat er weinig tot geen vragen meer over zijn. Je hebt nu een behoorlijk idee over je onderneming er uit gaat zien en wat het kan bereiken.  Zo heb je voor de start bedrijf een goede voorbereiding uitgewerkt. Het is nu zaak om hier een echt ondernemingsplan van te maken.  Dit kun je bijvoorbeeld doen met ondernemingsplan software.  Dit zal je helpen met alle informatie die je hebt gestructureerd en overzichtelijk  vorm te geven. Daarnaast komt het waarschijnlijk met nog een paar aanvullende punten die jij over het hoofd had gezien. Tenslotte ondersteund het je ook met het maken van een solide financieel plan. Klaar hiermee, dan ben je gereed voor de start bedrijf.

Comments are closed.