Deze accessoires zijn onmisbaar wanneer je een smoking draagt

Vlinderstrikken worden voornamelijk gedragen naar ceremonies en galafeesten en daarom is dit het accessoires wat je moet dragen in een smoking of rokkostuum. Wanneer de strik gedragen wordt in een smoking, dient deze altijd zwart te zijn en in een rokkostuum altijd wit. Je kunt de vlinderstrik beschouwen als de voorloper van de das. Zoveel als de stropdas tegenwoordig wordt gedragen, zo vaak droeg men vroeger de vlinderstrik. De vlinderdas stond vroeger voor macht en status en werd dan ook voornamelijk gedragen door de adel. Jongeren dragen de strik tegenwoordig niet alleen maar op een formele manier, maar vooral ook gewoon op straat. Waar de vlinderstrik vroeger voornamelijk in het zwart, rood of wit gedragen werd, wordt deze tegenwoordig gemaakt in allerlei kleuren en designs. Op deze manier wordt de strik steeds meer geschikt om te gebruiken in casual outfits.

De pochet, niet te verwarren met een zakdoek, is het stukje stof wat je vaak in de borstzak van een colbert of jasje ziet zitten. Alvorens de pochet in de borstzak gestoken wordt, dient deze eerst gevouwen te worden. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop een pochet te dragen is. Ga je naar een formele bijeenkomst, draag de pochet dat met een formele strakke vouw. De wat lossere vouwen zijn prima geschikt voor niet zo formele gelegenheden. Voor de vrije tijd zijn er weer speciale Casual Folds. Traditioneel wordt de pochet gedragen in de kleur van het overhemd. Wat tegenwoordig echter veel gedaan wordt, is de pochet qua kleur combineren met de stropdas of strik. Aangezien dit eigenlijk dus niet is zoals het hoort kan dit het beste gebruikt worden in de vrije tijd, waar niet zulke strikte regels gelden. Tijdens formele gelegenheden of ceremonies is het volgen van de traditionele regel echter wel aan te raden.

Naast deze twee accessoires is er nog een ander accessoires om je smoking helemaal mee af te maken. Manchetknopen zijn de onopvallende afmakers van een outfit en daarmee perfect om net nog even wat meer klasse aan je smoking te geven. Manchetknopen zijn er in allerlei soorten maten, maar voor een smoking zijn de klassieke zilver- of goudkleurige het meest geschikt. Deze klassieke manchetknopen kun je bijvoorbeeld in deze webwinkel kopen. Hier vind je een ruim aanbod aan knopen en ook pochetten en vlinderdassen zodat je helemaal klaar bent om naar je feestje te gaan.

Comments are closed.