Detectiepoort zijn steeds meer te vinden in publieke ruimtes

Om veel overheidsinstanties binnen te komen dient men door een detectiepoort te gaan. Dit is een bewezen preventieve oplossing om de veiligheid te waarborgen. Natuurlijk zijn de meeste mensen ook bekend met detectiepoorten op vliegvelden. Tegenwoordig komen ze steeds meer voor en maken ook commerciële organisaties zoals horecagelegenheden en warenhuizen gebruik van dit effectieve middel.

Voordeel van het gebruik van een detectiepoort
Zodra een detectiepoort wordt geplaatst heeft de preventieve werking al zin. Daarnaast worden bezoekers zo min mogelijk geconfronteerd met de controle. Zij hoeven immers alleen door de detectiepoort heen te lopen om gecontroleerd te worden. De veiligheid wordt vergroot doordat risico’s snel worden onderschept maar ook het gevoel van veiligheid wordt verhoogd. Om dit te bewerkstelligen kan het een mogelijkheid zijn om de detectiepoort niet te verbergen maar om deze juist zo zichtbaar mogelijk te plaatsen. Natuurlijk is dit ook een manier om de juiste personen af te schrikken.

Iedere ruimte goed beveiligd
Niet alleen de in- en uitgangen van een pand kunnen voorzien worden van een detectiepoort. Ook de ruimtes binnen een gebouw kunnen extra beveiligd worden door poorten voor detectie. Dit ziet men veel bij banken en overheidsgebouwen, maar is natuurlijk ook geschikt voor bij de toiletruimtes en paskamers binnen een groot warenhuis.

Comments are closed.