De waarde van geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie kan in een vervelend probleem, meningsverschil of andere vorm van onenigheid van zeer grote waarde zijn. Communicatie waarbij je je in de ander gaat verplaatsen in plaats van dat je steeds meer van elkaar afdrijft is dan een mooie oplossing. Een mediator helpt hierbij. 

Wat doet een mediator?

Voordat u een advocaat in hand neemt kunt u altijd een goedkopere oplossing proberen. Een mediator is iemand die samen met u en uw tegenpartij in gesprek gaat. Deze persoon bekijkt jullie belangen en jullie wensen en probeert tot een mooie tussenoplossing te komen. Vastgelopen onderhandelingen kunnen weer worden opengebroken, iets waarbij communicatie van groot belang is. Een mediator zorgt ervoor dat beide partijen weer verder kunnen met hun leven. Van groot belang dus!

Volg de mediator opleiding!

Leer niet alleen veel over communicatie, het oplossen van geschillen maar ook veel over jezelf. Want het is belangrijk om van jezelf te weten wie jij bent en wie jij meeneemt in het oplossen van een probleem. De opleiding tot mediator kan natuurlijk bruikbaar zijn in het oplossen van geschillen, maar de vaardigheden die u leert draagt u uw hele leven mee en zijn een verrijking van uw leven. Bezoek de website over de mediation opleiding.

Comments are closed.