De voordelen van een pelletkachel

Hout pelletkachels zijn over het algemeen klein, en de zakken van pellets zijn over de grootte van een mulch zak, waardoor ze gemakkelijk op te bergen. Ze zijn ook eenvoudig te bedienen; ze vereisen slechts laden pellets en het ontsteken van de vlam. En afhankelijk van hoppersegment kachel heeft, kan het nodig slechts eenmaal per dag te worden geladen.

Omdat het vuur is opgenomen in een warmte-doos in het toestel, is er een minimum van rook, die de geur vermindert in uw huis en voorkomt dat de buitenkant van het apparaat opwarmen. Pellets maken aanzienlijk minder as dan brandhout, af te geven minder creosoot, een brandbare bijproduct van verbranding en die kunnen opbouwen en leiden schoorsteenbranden.

Houten pellets zijn gemaakt van gerecyclede materialen en zijn sterk gecomprimeerd, waarbij het vochtgehalte vermindert. Droge brandstof zorgt voor meer warmte, waardoor de pellets aan heter en schoner dan hun tegenhangers hout te verbranden. Hout pelletkachels stoten ook minder schadelijke stoffen dan de traditionele open haarden. Ze geacht koolstof neutraal door vele milieudeskundigen, vanwege het feit dat de korrels worden gemaakt van bomen die leefden op koolstof, zodat ze elkaar opheffen. De pellets zijn ook goedkoop, en je kunt ze kopen in kleine hoeveelheden als nodig is, ten opzichte van de upfront kosten van de aanschaf van een koord van brandhout.

Gezien het aantal uitkeringen dat een houten pelletkachel biedt, is het moeilijk te geloven dat er geen nadelen. Maar inderdaad zijn er een paar. Prijzen van hout pelletkachels variëren van $ 1.700 tot $ 3.000 en meestal installatie, dat is een meerprijs te overwegen nodig.

Kachels worden voornamelijk geproduceerd in koudere klimaten, zoals de Pacific Northwest, dus de aanschaf van een kachel bij een erkende dealer in de buurt van waar je woont kan betekenen meer te betalen voor de vrachtkosten. Ook als u beperkte opslagruimte in uw huis, het kan meerdere reizen naar de winkel nodig om voldoende pellets bij de hand te houden. En er is een kans dat pellets zijn niet beschikbaar bij een winkel in uw buurt, wat betekent dat het betalen van verzendkosten om hen geleverd.

Kachels rijden op elektriciteit, dus als je stroom uitvalt, neemt ook uw kachel. U kunt een backup generator te kopen om bij de hand op een andere extra kosten. En, de kosten van pellets en elektriciteit in het algemeen minder dan het zou kosten om een gaskachel per jaar draaien, maar iets duurder dan een open haard.

Comments are closed.